L'Ajuntament d'Olot ha comunicat que de l'1 d'abril fins al 31 de maig procedirà al cobrament de l'Impost de Béns Immobles (IBI).

Els rebuts domiciliats d'import igual o superior a 100 € es fracciobaran en 2 terminis. El primer, a 31 de maig, correspondrà al 60% de l'import del rebut i a 30 de setembre, el 40% restant. Les persones que vulguin pagar la totalitat del rebut el proper 31 de maig han de sol·licitar-ho a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (situada a la planta baixa de l'Ajuntament) abans del 30 d'abril.

Els rebuts no domiciliats i també d'import igual o superior a 100 € no es fraccionaran. En aquest cas, els titulars rebran infromació del pagament que podran fer efectiu per Internet o a través de les entitats bancàries abans del 31 de maig.

Els ciutadans que es vulguin acollir de manera automàtica al fraccionament del rebut (60% a 31 de maig i 40% al setembre) i que no tinguin domiciliat el rebut, cal que facilitin les dades per la seva domiciliació a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament. Tenen temps fins el 30 d'abril.

Procediran al cobrament del 100% del rebut el proper 31 de maig. ?Pels rebuts fraccionats (50%, 25% i 25% de l'import) amb anterioritat a aquest exercic, es mantenen els terminis atorgats. En aquest cas, el cobrament es realitzarà els dies 31 de maig, 30 de setembre i 30 de novembre.

L'IBI, amb la participació en els impostos de l'Estat, és l'ingrés més important de l'Ajuntament. Ambdós són el 51% del pressupost.