El Palau de Fires de Girona acollirà per onzè any consecutiu l'Expojove. Enguany amplia la seva durada que serà de quatre dies i obrirà les seves portes a estudiants, educadors, pares, professors i orientadors. El saló arriba a l'edició amb la voluntat de reinventar-se i rebre a un públic més ampli i heterogeni.

L'Expojove es celebrarà del 13 al 16 d'abril i comptarà amb més de 70 expositors i una quarantena de xerrades i tallers repartits en cinc sales de conferències. Seran 8.000 metres quadrats d'exposició al Palau de Fires de Girona els que conformaran el saló de Formació, Ocupació i Emprenedoria de les comarques gironines per excel·lència.

La directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, va afirmar ahir que l'ExpoJove és una fira amb «una clara intenció de servei públic» i amb un objectiu fonamental, «orientar als joves en la presa de decisions de cara a la seva formació i al seu futur laboral». Com als nous reptes del saló, Cunyat va afegeir que té «una clara intenció de creixement i volem captar públic nou en aquesta i futures edicions».

Com a novetat, el saló varia la seva durada habitual de dos a quatre dies per ampliar l'oferta d'activitats amb un contingut extra que resulti atractiu als visitants. Es convida als joves a escoltar les experiències d'icones com Patry Jordan, la youtuber de bellesa més famosa d'Espanya o Xavier Pinsach, Campió d'Espanya de Velocitat, perquè puguin prendre referents de casos reals d'èxit d'origen gironí.

També es faran xerrades sobre beques, estudis a l'estranger, psicologia juvenil o tallers sobre educació sexual, entre d'altres.

També es vol fer partícips als pares de les decisions dels seus fills i se'ls convida a conferències que tracten temes com quin ús fan de les xarxes socials els adolescents o com educar amb humor, a càrrec del fundador del diari Ara Carles Capdevila. Les inscripcions a les xerrades són gratuïtes i es poden fer a www.firagirona.com.

En els expositors, es donarà informació de primera mà i actualitzada i es faran demostracions pràctiques d'activitats dels centres de Formació Professional, els estudis universitaris, les acadèmies i escoles privades d'idiomes, estètica, audiovisuals, mecànica, disseny, turisme, monitors de lleure i altres estudis superiors i complementaris. L'entrada a la fira és gratuïta.