L'arquitecte olotí Xevi Bayona i l'equip XAA Arquitectes són els guanyadors del concurs d'idees que ha promogut l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca per tal d'ordenar la zona esportiva del poble. «És un espai que està just al costat de l'escola consta d'un camp de futbol i una pista de basquet», explica Jordi Cargol (alcalde de Sant Jaume de Llierca per CiU). Valora: «No se'n treu l'ús que se n'hauria de treure».

Amb la idea de conèixer com reutilitzar l'àrea esportiva del poble, l'equip de govern va demanar a 3 joves arquitectes que fessin les seves propostes. Segons l'alcalde, la guanyadora té en compte la situació de tot l'espai i ho aprofita amb la formació d'un accés que uneix la trama urbana amb el meandre del riu Fluvià. Aquest espai és d'un gran interès pel seu valor natural i -segons ell-l'actuació d'aquest nou equipament ho té molt en compte.

El projecte consisteix a realitzar un passeig per a situar-hi aparcaments de cotxes per l'escola, la realització d'una nova pista esportiva coberta, una rampa que uneixi l'espai i un parc esportiu situat just al costat del camp de futbol.

L'alcalde valora: «Es tracta d'un projecte necessari pel poble per tal de donar sortida a una mancança d'equipament pel lleure com també per dotar d'un espai cobert per l'escola».

L'escola, ara, acull més de 83 nens, amb expectatives que d'aquí a uns 2 anys s'arribi als 100 nens, i no es disposa de cap espai cobert per fer-hi les activitats de gimnàstica. «El fet ens condiciona -explica Cargol-, perquè en dies de pluja els nens han de quedar-se dins de l'escola».

La previsió és realitzar el projecte de l'obra aquest mateix any per iniciar les obres a partir del 2017, aquesta es farà en diferents fases, el termini d'execució serà el que permeti la inversió de l'Ajuntament. L'alcalde valora que el total invertit pot voltar els 500.000 €. ?000000Segons ell, «el més elevat serà el cobriment de la pista i potser condicionar l'entorn de l'escola serà menys». Explica la necessitat de millorar l'entorn perquè cada vegada hi ha més trènsit. La voluntat és que l'adquació de la zona esportiva estigui acabada en 3 anys.