Els Mossos d'Esquadra han detingut un funcionari del jutjat de Puigcerdà acusat d'haver passat informació a una banda de traficants de droga sobre la investigació judicial que hi havia al seu voltant. L'operació s'ha saldat amb la detenció de quinze presumptes integrants d'aquesta organització, tretze dels quals veïns de Puigcerdà, acusats de distribuir cocaïna i haixix per la Cerdanya.

El funcionari judicial detingut és acusat d'un delicte de revelació de secrets. Quan els Mossos van descobrir que passava informació als sospitosos, van haver de prendre moltes precaucions per no malbaratar tota la investigació realitzada fins aleshores.

L'operació, segons va informar ahir el cos policial, es va dur a terme dijous de la setmana passada i va detenir divuit persones en total, d'edats compreses entre els 27 i els 69 anys, de nacionalitats marroquina, espanyola i romanesa. Excloent el funcionari judicial, la banda era formada per quinze veïns de Puigcerdà, un de Manlleu i un de Vic.

La investigació es va iniciar a final de novembre passat, quan els Mossos van detectar la presència d'un grup de presumptes traficants a la zona centre de Puigcerdà. Després de diversos dispositius de vigilància i de seguiment, els Mossos van constatar un degoteig constant de consumidors que entraven en un establiment situat al carrer del Doctor Piguillem, on compraven la droga.

Els Mossos van constatar que es trobaven davant d'una organització criminal amb una estructura molt ben organitzada. Segons el cos policial, tot apuntava que la droga era traslladada de diferents punts de la comarca d'Osona a través d'un complex entramat de contactes per evitar aixecar sospites. Fins i tot, la xarxa havia creat dues empreses de serveis per donar cobertura legal a la banda. D'aquesta manera intentaven passar desapercebuts a l'hora de blanquejar els diners aconseguits per la venda de les drogues.

Sis dels divuit detinguts han ingressat a presó provisional, mentre que la resta han quedat en llibertat amb càrrecs.

El dia de les detencions, dijous de la setmana passada, els Mossos d'Esquadra van practicar cinc escorcolls, concretament en dos domicilis de Puigcerdà, a l'establiment de la ciutat on es venia la droga, a un domicili de Manlleu i a un comerç de Vic.

Durant els escorcolls es van comissar un total de 230 grams de cocaïna de roca, de gran puresa, 800 grams d'haixix, 4.070 euros, 1.900 dírhams (la moneda marroquina) i quatre bàscules de precisió, entre altres objectes.

Segons els Mossos, les substàncies estupefaents eren adulterades amb altres elements amb l'objectiu d'aconseguir un benefici més gran. Des de l'inici de la investigació, els acusats haurien distribuït més de dos quilos de cocaïna.