Un jutjat de València investiga un galerista d'Olot per, pressumptament, haver falsificat i venut obres de Fernando Botero valorades en més de 700.000 €, segons ha informat Ràdio Girona. Indiquen que es tracta del mateix galerista que els Mossos d'Esquadra van detenir a mitjans de febrer per vendre obres falses de Tharrats.

Vicenç Coromina, el galerista olotí, al qual la Policia va intervenir obres de Tharrats, ahir, va dir que no sabia res del jutjat de València ni d'obres de Fernando Botero. Va assenyalar que la investigació sobre les obres de Tharrats que la Policia se li va endur encara no està acabada. També va reiterar que no havia estat detingut durant l'operació Tharrats.

La informació indica que un col·leccionista valencià va comprar a una empresa de Girona -possiblement participada pel galerista d'Olot- tres obres atribuides a Fernando Botero.

El client va pagar 707.600€ per un lot on hi havia els tres quadres presumptament falsos: La Mona, Bodegon i Niña en la Ventana. Per confirmar l'autenticitat de les obres, el comprador va sol·licitar a Botero que ho certifiqués a través de la seva galeria de referència, la Malborough de Nova York. La galeria va respondre amb un document firmat del puny i lletra de Botero on diu, literalment, que les obres referenciades són un fake.

L'advocat del comprador dels quadres ha enviat tota la documentació al jutjat de València que investiga el galerista d'Olot i el seu soci. Indiquen que l'any 2010, el col·leccionista va intentar arribar a un acord amb els galeristes, però no se'n va sortir. Llavors va decidir dur el tema al jutjat, que ara investiga el cas.