A presó és on han acabat dos veïns de Lloret que els Mossos van detenir en un control muntat a Vallcanera de Sil. Després d'investigar-ho, els han pogut imputar sis robatoris amb força a interior de domicili a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà, especialment en urbanitzacions. Els detinguts tenen 23 i 27 anys, un de nacionalitat espanyola i l'altre macedònia. Els detinguts, un dels quals no tenia antecedents, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma, el qual va decretar l'ingrés a presó.

Els fets es remunten a l'11 de març, quan els Mossos feien un control a la sortida de la urbanització de Vallcanera. Cap a les deu del matí, els agents van aturar un turisme ocupat per dues persones. Quan van comprovar què transportaven, van trobar dues bosses de tela amb diverses joies i diners, un parell de guants de treball i un tornavís de grans dimensions.

Els Mossos van iniciar les gestions per esbrinar la procedència del material i van veure que les joies havien estat sostretes en un domicili de la mateixa urbanització, que havia estat violentat una estona abans. Seguidament, les dues persones van quedar detingudes com a presumptes autores del robatori. Posteriorment, els investigadors van trobar indicis que relacionaven els detinguts amb altres dos robatoris similars de feia pocs dies a Vidreres i Riudellots de la Selva.

Després d'obtenir autorització judicial, els Mossos van escorcollar els domicilis dels dos homes i van trobar més joies, ordinadors portàtils i matrícules de vehicles, entre altres objectes. De l'estudi d'aquests objectes, es va desprendre que els detinguts estarien presumptament relacionats amb un quart robatori a Caldes de Malavella. També es van trobar indicis que relacionaven els detinguts amb altres dos robatoris, tot i que els haurien comès de manera separada. Un el gener de 2015 en un domicili de Cassà de la Selva i l'altre el mes de desembre de 2014 en un domicili de Torrent.

El modus operandi que feien servir acostumava a ser sempre el mateix. Aprofitaven les primeres hores del matí, coincidint que els inquilins havien marxat a treballar, per violentar les cases de les urbanitzacions. Accedien a les parcel·les i forçaven amb un tornavís les finestres o les portes fent palanca. La investigació no està tancada i no es descarta relacionar-los amb més robatoris similars.