La propietària dels dos pit bull que van atacar un home a Llagostera s'ha endut els gossos del poble. L'Ajuntament ja l'havia advertida que, si no ho feia, li obriria un expedient sancionador i li interposaria una «sanció elevada», a més d'ordenar per decret que els animals fossin comissats. L'alcalde, Fermí Santamaria, assegura que van prendre la decisió després de veure que la finca on vivien els pit bull no tenia les mesures de seguretat adequades i que, a més, els animals no estaven censats al poble. Aquests dies de Setmana Santa, la Policia Local vigilarà la parcel·la del carrer Aiguafina per assegurar-se que els pit bull no hi tornen. En paral·lel, les dues denúncies administratives i juntament amb la penal que el consistori ha interposat al jutjat segueixen el seu curs.

«Com que els gossos no estaven censats al poble, els vam dir que no teníem per què admetre que els pit bull s'estiguessin a la finca», explica Santamaria. Els dos animals estan censats a Andorra, on també hi és empadronada la seva propietària (que va i ve d'un lloc a l'altre). «Vam deixar clar a la família que, si no se'ls enduien, faríem un decret per comissar els gossos i els sancionaríem», afegeix l'alcalde.

«Vigilarem que no ens facin el salt i també demanarem als veïns que, si tornen a veure els dos pit bull ens ho denunciïn», subratlla l'alcalde. En paral·lel, les denúncies que ha interposat el consistori al jutjat segueixen el seu curs. N'hi ha dues que són administratives (perquè els gossos no estaven censats i perquè els tenien a la parcel·la sense lligar ni dur morrió). L'altra és penal, per les lesions que els dos gossos van fer al veí del poble durant l'atac. «Estem a l'espera d'allò que dictamini el jutge; dins aquest interval, ens podem trobar que ordeni que se sacrifiquin, però allò que tenim clar és que aquests dos gossos no tornaran a Llagostera», conclou Santamaria.

L'atac dels dos pit bull va tenir lloc el divendres 11 de març al migdia i la víctima va ser un home que tenia una parcel·la al costat d'allà on hi havia els gossos.