L'Ajuntament d'Olot ha exposat -en una nota de premsa- que el Pla Estratègic pel Desenvolupament Econòmic de la Garrotxa fixa entre els reptes de futur del territori la capacitat d'atraure i mantenir el talent, la competitivitat dels sectors econòmics, l'impacte cultural, les seves relacions territorials i la posició a Catalunya».

En aquest sentit aclareix que el document, aprovat en el ple de dijous passat (dia 17 de març) a l'Ajuntament d'Olot, també identifica com a element clau la necessitat de continuar l'aposta per la formació, pels llocs de treball qualificats i l'adequació de l'oferta educativa a les necessitats del mercat laboral local.

Olot Meats i Tavil

En el ple de l'Ajuntament d'Olot de la setmana passada (dijous 17 de març), tant les declaracions del regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda (CIU) -va fer referència a Alzamora i Olot Meats- com les del regidor d'ERC Lluís Juncà -va citar TAVIL- van ser per destacar la inversió que les empreses realitzen al territori i situar-les com a referents pel seu alt nivell de tecnificació i llocs de treball qualificats.

En el ple en cap cas es va discutir la idoneïtat o no de TAVIL, sinó que es va posar com a exemple d'iniciativa empresarial amb alt valor afegit per a la ciutat i la comarca, model que marca el mateix Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic de la Garrotxa.

Després del Ple el Grup Municipal d'ERC va exposar: «Pel que fa a Dinamig, la nova agència d'Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa, és bo que s'aposti pel treball conjunt per planificar i afrontar el futur. Ens preocupa que el nivell de treballadors qualificats de la Garrotxa estigui per sota de la mitjana catalana».