L'aeroport de Girona ofereix aquest estiu deu destinacions més que el 2015

Una vintena de companyies enllaçaran l'aeròdrom de Vilobí d'Onyar amb 48 destins des d'avui i fins a finals d'octubre

28.03.2016 | 07:17
Turistes desembarcant a l´aeroport Girona Costa Brava, aquest mes de març.

L'aeroport de Girona oferirà durant la temporada d'estiu un total de 48 destinacions, deu més que l'any anterior. Avui arrenca la temporada d'estiu a l'aeròdrom de Vilobó d'Onyar i la previsió és que l'activitat augmenti significativament. Durant els mesos d'hivern, l'aeroport ha ofert només tretze destinacions, totes elles operades per Ryanair.

Amb l'arribada del bon temps, Girona desperta l'interès d'altres companyies que volen connectar amb l'aeroport de Vilobí d'Onyar amb la vista posada a la Costa Brava. Segons les dades de què disposa Aena, ja hi ha una vintena de companyies que han confirmat la seva presència a l'aeroport.

Tot i la diversificació, Ryanair continua essent la companyia que més connexions oferirà. En total, durant els propers mesos l'aerolínia irlandesa de baix cost posarà a la venda bitllets per a 29 destins.

No obstant això, Ryanair fa tres anys que manté la tònica de retallar oferta des de Girona. De fet, al llarg d'aquest període, el nombre de connexions de l'aerolínia ha caigut a més de la meitat. L'estiu del 2013 Ryanair enllaçava Vilobí d'Onyar amb 65 destins. El 2014, va reduir les rutes fins a les 49. L'any passat es va situar en les 36 i ara, novament, rebaixa l'oferta fins a les 29 destinacions.

Entre les set rutes que es deixen d'oferir destaquen els vols a Palma de Mallorca, Marràqueix i l'Al?guer. Aquest darrer destí, precisament, era un dels que feia més temps que la companyia operava des de Girona, ja que va començar a enllaçar les dues ciutats a partir del febrer del 2007. La decisió d'eliminar-lo respon a la retallada dràstica que Ryanair ha fet amb totes les connexions que volen fins a Sardenya.

A l'aeroport de Girona, l'inici de la temporada d'estiu també s'acompanya d'un nou incompliment per part de Ryanair. Les promeses que la companyia irlandesa feia fa un any enrere han quedat en no-res.

Llavors, els seus directius asseguraven que la previsió era créixer a Girona, però que necessitaven rebre una comanda d'avions nous que estaven esperant. La realitat, però, és que lluny de reflotar la situació, la companyia irlandesa aplica una altra retallada de l'oferta a Vilobí d'Onyar. A això, a més, s'hi afegeix l'anunci de Ryanair de presentar un ERO per retallar fins a un terç la jornada laboral del seu personal de terra a Vilobí d'Onyar.

Segons les confirmacions de què disposa actualment Aena, hi haurà un total de vint companyies operant a l'aeroport de Girona aquest estiu. Entre les novetats s'hi troba l'aerolínia britànica Jet2, que oferirà connexions amb Glasgow, Manchester i Newcastle. També destaca l'aterrada d'Enter Air, una companyia polonesa que oferirà vols xàrter amb Varsòvia, Gdansk i Katowice.

Així mateix, torna a Girona la britànica Thomson Airways que, a banda d'oferir vols xàrter amb Manchester, Londres (aeroport de Gatwick) i Birmingham, enguany incorporarà la connexió amb la ciutat escocesa de Glasgow. Altres novetats són Thomas Cook, que volarà a Brussel·les, i Tui Nederland, amb destí Amsterdam.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema