La Fira del Vaixell d'Ocasió d'Empuriabrava va tancar ahir les portes després d'una setmana d'activitat comercial per tots aquells aficionats al mar i a la nàutica recreativa. En aquesta 28a edició de la fira van participar un total de 35 expositors presentant més de 400 embarcacions de característiques diverses. D'aquestes, se'n van vendre aproximadament el 22 %.

Malgrat que la meteorologia no va acompanyar gaire durant els primers dies d'exposició, el nombre de visitants va ser elevat, tant per part d'aquells vinguts de la zona com d'altres de països estrangers, sobretot amb una destacada afluència de públic francès. Molts d'ells vénen atrets per la marina residencial de la localitat, una de les més grans d'Europa.

Un dels reclams que porta més gent a la fira, tal com explica l'organització, és la possibilitat d'adquirir embarcacions de segona mà, una tendència que està creixent i que provoca que el comprador es desplaci expressament als llocs on pugui trobar-ne. Altres tipus d'embarcacions molt sol·licitades van ser les de motor i també les motos aquàtiques que, un any més, van tenir una notable representació. Pel que fa a les embarcacions noves o seminoves, més conegudes com a "Milla Zero", també van gaudir de bona acollida entre els compradors.

Una cita ben consolidada

La Fira d'Empuriabrava és ja una vella coneguda pels aficionats a la nàutica que any rere any no deixen de visitar la zona portuària de la Marina per veure les novetats en embarcacions d'ocasió que presenten els expositors.

En el marc de l'esdeveniment, com ja és tradicional, l'Escola Nàutico-Pesquera de la Generalitat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló i el Centre Emprèn, va celebrar una nova convocatòria d'exàmens als títols de Patró d'Embarcació d'Esbarjo i Patró Basic.

Una de les novetats que s'han introduït en aquesta nova edició va ser la creació d'una revista oficial dedicada a la fira i al món nàutic. Vista la bona valoració del projecte des de l'organització es preveu repetir l'any vinent i donar continuïtat a la revista.