Unes 400 persones es van remullar ahir a la platja gran de Palamós, en la novena edició d'El primer bany de l'any. El bon temps va acompanyar i, finalment, els participants, un centenar menys que el 2015, no s'ho van pensar dues vegades i es van llançar de cap a l'aigua, que estava a 12 graus, entre crits d'alegria, diversió, sorpresa.

A les dotze del migdia en punt, els organitzadors d'El primer bany de l'any de Palamós van donar el tret de sortida. Enguany, com a novetat, els primers a sortir corrents cap a l'aigua van ser els membres del Club Natació de Palamós, que van aprofitar aquest esdeveniment per presentar-se oficialment. A més, també van oferir informació a tots els interessants i van explicar què s'havia de fer si volien formar part d'aquesta nova entitat. Abans de remullar-se, però, els participants van poder exercitar-se i escalfar el cos fent aeròbic a la platja gran de Palamós. Així es van poder preparar i quan es va tallar la cinta, les 400 persones que hi havia a la sorra no s'ho van pensar dos cops i van sortir disparades, corrents, cap al mar. Llavors tot van ser crits d'alegria, de sorpresa per la fredor de l'aigua, que estava a 12 graus, i xiscles d'infants divertits que van sortir ràpidament del mar buscant les seves tovalloles. La iniciativa va aplegar famílies, grups d'amics, menuts i grans.

Veïns i turistes

El bon temps va acompanyar, el sol va sortir mentre els participants eren a l'aigua. Per això, gran part d'ells van voler immortalitzar el moment fent-se fotografies amb càmeres o els seus propis telèfons. Mentre el mar estava a 12 graus, a l'exterior la sensació tèrmica era de 16 graus.

Una diferència de temperatura que els participants van superar amb somriures i bromes com per exemple el grup format per l'Edu, en Fran, l'Àlex, Felipe, la Maria Àngels i en Marc, del càmping King's. "Esta molt freda, jo he vist fins i tot pingüins lliscant per aquí, però ho hem superat tal com ho fem cada any", van explicar. La mateixa sensació que van comentar dos germans, en Nil i l'Aleix, que feia poques hores que havien arribat dels Estats Units. Tots dos van explicar que s'esperaven l'aigua més freda, que la van trobar més calenta que l'any passat i que s'ho van passar pipa. "Al principi notava com si em pessiguessin però el millor és la diversió" va afegir en Nil. "Costa posar-s'hi però un cop hi has entrat et dóna tanta energia que surts com nova", va explicar la Montserrat, veïna de la Garriga, que es mou entre la seva ciutat natal i Palamós. "Ho recomano al 100%", va subratllar.

Per la seva banda, el regidor de medi ambient, Xavier Lloveras, que també es va remullar, va assenyalar que es tractava "d'una gran iniciativa que fa poble i turisme. Gran part dels assistents són grans fidels d'aquesta proposta lúdica". La gran majoria dels participants són veïns de Palamós, de les comarques gironines o barcelonines que passen aquests dies festius de Setmana Santa a la Costa Brava. No obstant això, també s'hi van sumar estrangers, principalment anglesos i francesos.

Alguns dels participants van detallar que s'havien remullat anteriorment, però per gran part d'ells van explicar que aquest diumenge havia estat la primera vegada que es posaven al mar aquest 2016. Tots ells van poder recuperar forces amb un brou calent. Els organitzadors van explicar que enguany es van repartir més litres que el 2015. A més, qui volia també va poder recollir el seu diploma d'assistència.

Desestacionalitzar el turisme

Amb aquesta proposta lúdica gratuïta, l'Ajuntament de Palamós busca desestacionalitzar el turisme, posar en valor les platges i el litoral del municipi i, al mateix temps, dóna el tret de sortida a la temporada de platja del poble i de la Costa Brava.

Des del consistori afirmen que a partir d'aquest cap de setmana les principals platges de Palamós ja comptaran amb tots els serveis bàsics en servei com dutxes, passeres o papereres perquè tothom en pugui fer ús. Per tant, a partir d'ara les platges palamosines ja estan a punt per rebre l'estiu.