Cap víctima mortal a la xarxa viària urbana i interurbana de la demarcació de Girona durant aquesta Setmana Santa -fins a les vuit del vespre-. L'operació tornada va ser molt esglaonada a les carreteres gironines i tot apunta que la mobilitat es va dispersar entre el diumenge i el dilluns de Pasqua. Això va evitar que es formessin retencions de llarga durada. A la C-17 és on es van concentrar les cues més llargues de la jornada d'ahir. Va ser d'un quilòmetre i mig al seu pas per Ripoll i en sentit Barcelona.

Durant l'operació sortida en canvi sí que es van registrar fortes cues, sobretot en vies que porten cap a muntanya i a l'interior. A la C-17 a Ripoll, també van ser de fins a 11 quilòmetres. I a la C-37 al Túnel de Bracons, es van acumular retencions de fins a 9 quilòmetres en direcció d'Olot a la Vall d'en Bas.

L'accident de més gravetat que ha transcendit d'aquesta Setmana Santa es va produir de fet durant l'operació sortida, el 25 de març.

Va saldar-se amb cinc ferits de gravetat. Es va produir el xoc d'un camió i d'un cotxe a la GI-555 al seu pas per Massanes. El tràiler i el turisme van xocar de tal manera que el cotxe va anar a parar en un marge i va quedar ben destrossat. Va haver-hi dos ferits greus i tres de menys gravetat, dos dels quals menors d'edat.

També es va registrar un altre accident l'endemà a Amer, on tres persones van resultar ferides de gravetat en un xoc múltiple de tres cotxes a la C-63.

Aquest és el segon any consecutiu sense morts a les carreteres de Girona durant la Setmana Santa. L'any passat tampoc es va haver de lamentar cap víctima mortal de sinistre viari. Una xifra que el 2014 no es va pas assolir perquè el 13 d'abril a la tarda, a la carretera GI-603, entre Rabós i Espolla, una moto va xocar frontalment amb un turisme. A conseqüència de la topada va morir el motorista, un home de 46 anys de nacionalitat francesa.

El 2013 també va ser com el 2014, aquest període festiu de primavera es va saldar amb un mort. En aquest cas el 23 de març, al voltant de la una de la matinada, una furgoneta va envestir lateralment un camió tràiler sense càrrega a la N-II a Capmany. Com a conseqüència de l'accident, el conductor de la furgoneta va resultar mort.

Divuit morts a tot Catalunya

Aquest però és el pitjor balanç de Setmana Santa. L'operació sortida de la primera fase va començar divendres passat a les 3 i fins ahir ja hi havia hagut 18 víctimes mortals, tenint en compte les 13 de l' accident de trànsit de Freginals. Fins ara, la xifra més negra era la de l'any 2012, amb 12 morts.