La CUP d'Olot demana una consulta sobre la Ciutat Esportiva que l'ajuntament té previst fer

La formació a l'oposició defensa que aquest és un "gran projecte" i que cal saber si és "prioritari" per als olotins

29.03.2016 | 12:15
La CUP d'Olot demana una consulta sobre la Ciutat Esportiva que l'ajuntament té previst fer

La CUP d'Olot creu que la decisió de l'equip de govern de tirar endavant la Ciutat Esportiva al barri del Morrot amb dos camps de futbol nous i uns vestuaris s'ha de sotmetre abans a consulta popular. La formació a l'oposició creu que el cost del projecte, valorat en 1,75 MEUR, és suficientment gran com perquè es debati i alerten que aquesta inversió fa augmentar encara més el deute de l'Ajuntament. L'alcalde de la ciutat, Josep Maria Corominas, va presentar el projecte explicant que ho assumirien amb finançament propi tot i que també buscarien el suport d'altres administracions. El projecte, que es farà en diferents fases, està inclòs al pla de govern 2015-2019 i es preveu que la construcció de les instal·lacions es faci entre el 2017 i 2018.

El projecte de la Ciutat Esportiva al Morrot a Olot, amb un cost d'1,75 MEUR, s'hauria de debatre entre la ciutadania amb una consulta. Així ho reclama la CUP en considerar que es tracta d'un "projecte de ciutat" que en cas de tirar-se endavant, tal i com preveu l'equip de govern (CiU-PSC) farà incrementar encara més el nivell d'endeutament del consistori. "No volem entrar en lluites polítiques, volem que la gent decideixi quina ciutat vol i quines inversions són necessàries", han explicat aquest dimarts els regidors de la formació.

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, va detallar el projecte fa uns dies i va explicar que s'assumiria amb fons propis, tot i que tenien previst seguir treballant per demanar el suport d'altres administracions. Des de la CUP s'assenyala que els diners surten del recent crèdit de 4,5 MEUR que es va demanar l'agost del 2015 i que, al seu entendre, el que fa és incrementar encara més el nivell d'endeutament. La formació especifica que això farà que el deute ascendeixi a 21 milions d'euros i que "no suposo cap problema greu" a nivell legal perquè no s'arriba al topall del 75% del deute que marca la llei. Ara bé, consideren que una de les prioritats del govern municipal hauria de ser "anar eixugant" aquest deute i no pas fent-lo augmentar. Segons els seus càlculs, aquest deute representa un cost per cada olotí d'uns 948 euros, uns diners que es podrien destinar a altres aspectes més prioritaris.

Per altra banda, la CUP recorda que fa uns anys ja es van invertir 600.000 euros per refer uns vestuaris i afegeix que aquesta zona esportiva no s'ha pogut fer a la urbanització de les Planotes per temes pressupostaris i també per dificultats tècniques. Precisament l'emplaçament de les Planotes és on ERC creu que s'hauria de fer perquè considera que al Morrot no hi ha opcions de creixement i el projecte neix limitat.

El projecte de la Ciutat Esportiva està inclòs al pla de govern 2015-2019 amb la idea de poder augmentar l'oferta de camps de futbol base i fomentar aquest esport com a element de cohesió a la ciutat. Durant el 2016 es dissenyarà el projecte amb la idea de construir les instal·lacions entre el 2017 i 2018.

Els treballs contemplen la construcció de dos camps de gespa artificial a la zona esportiva situada al carrer França. Els nous terrenys substituiran l´actual camp de futbol de gespa artificial i el camp d´entrenament de paviment de terra.

També es preveu la construcció d´una nova zona de vestidors, que permetrà ampliar la capacitat de l´edifici actual. Per donar cabuda a aquests serveis, la ciutat esportiva del Morrot s'haurà d´estendre als terrenys situats entre l´actual zona esportiva i la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Garrotxa. La inauguració del nou Parc de Bombers ha deixat sense ús l´heliport d´aquest sector de la ciutat on ara es proposa que s´ampliï l´àrea esportiva del Morrot.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema