Les estacions d´esquí nòrdic han viscut un bon tram final de campanya. Les nevades del mes de març han possibilitat a les estacions acumular uns gruixos de neu que no havien vist en tot l´hivern. El cas més paradigmàtic és el de Tuixent-la Vansa, que no ha pogut obrir en tot l´hivern per falta de neu i, en canvi, amb les últimes nevades va poder iniciar la temporada. Aquesta dinàmica ha dificultat les jornades d´esquí als aficionats a l´esquí de fons, que durant bona part de la campanya han buscat altres circuits, per exemple a l´Alta Cerdanya i el Capcir.

Davant d´aquesta situació, totes les vuit estacions d´esquí de fons aplegades a la mancomunitat Tot Nòrdic han decidit tancar avui mateix, excepte Tavascan, que ja va donar per acabada la campanya ahir. La possibilitat que caigui una nova nevada o que el fred de la nit permeti mantenir els actuals gruixos marcarà la possibilitat de continuar gaudint de les instal·lacions. Així, per exemple, Tuixent ha anunciat que estudiarà les opcions d´obrir el pròxim cap de setmana del 2 d´abril.

Si la neu es manté, la resta d´estacions mantindran oberts els serveis turístics perquè els aficionats puguin esquiar, amb les pistes sense traçar, o completar els itineraris de raquetes. És el cas de les cerdanes de Guils Fontanera, Aransa i Lles, que han viscut les vacances de Setmana Santa amb gruixos de neu que han oscil·lat entre els 60 i els 80 centímetres en funció de la cota.