La Garrotxa demana respostes a l'Estat sobre la variant d'Olot

L'Ajuntament de la capital ha desafectat terrenys pels quals s'havia previst el pas de la variant

30.03.2016 | 07:30
Josep Maria Corominas, en una imatge d´arxiu.

Els alcaldes de la Garrotxa aprovaran en breu un document per tal d'exigir una resposta a les al·legacions a la variant d'Olot. L'aprovació, segons ha informat Ràdio Olot, la farà el Consell d'alcaldes. Les al·legacions van ser presentades fa un any al Ministeri de Foment i encara no han obtigut una resposta oficial.

La resposta principal correspon a l'encaix del barri de l'Hostal amb Olot, un cop estigui feta la variant. També n'hi ha una altra sobre l'enllaç de la variant amb la Vall de Bianya, però aquesta sí que ha tingut resposta, tot i que ha estat de paraula.

Variant de la Generalitat
La part més important de la circumval·lació d'Olot és responsabilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Està formada per dos projectes: el que passa pel terme d'Olot i el que afecta els termes de la Vall d'en Bas i de les Preses.

Pel que fa al projecte d'Olot, l'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU), va anunciar al darrer ple que va anar al Parlament per reunir-se amb Josep Rull, nou conseller de Territori i Sostenibilitat. "Per parlar i sobretot per dialogar del tema de la variant i de la necessitat que la variant vagi endavant", va dir Corominas. Segons l'alcalde, el conseller es va mostrar molt impressionat pel volum de trànsit que suporta el vial Sant Jordi.

Corominas va fer l'afirmació en el despatx oficial. Després, amb els vots de CiU, PSC i l'abstenció de la CUP i d'OeC, va tenir lloc l'aprovació d'un text refós sobre una modificació del POUM per la variant d'Olot. Sobre l'apartat, l'alcalde va explicar: " Vol dir que en un moment inicial s'havia previst que la variant passés per un lloc i que ara ja ni tan sols ningú treballa en aquest espai i treballa en un altre espai". Davant de la nova situació, va exposar:"Pobres ciutadans i pobres ajuntaments que tenen terrenys afectats per aquell traçat que no es farà i que ja tothom està d'acord que no es farà". I va concloure: "Jo vull desafectar aquests terrenys en base a posar-nos d'acord amb tothom". Es tracta de terrenys situats al costat de la riera de Riudaura a la zona de l'Arengada i de l'estadi municipal de futbol.

D'altra banda, Corominas ha mantingut reunions amb els alcaldes de les Preses i de la Vall d'en Bas per accelerar el traçat de la variant per aquests termes. De moment, el més clar és que en el decurs d'aquest any la Generalitat farà dues rotondes a les Preses per evitar que els conductors girin a l'esquerra enmig de la travessa i provoquin cues i retencions en dies punta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema