La Conselleria d'Interior preveu tornar l'exalcalde de Girona, Albert Ballesta, a la Direcció Territorial d'Interior, càrrec que ja ocupava en el moment que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, li va demanar que el substituís al capdavant del govern municipal de Girona a través d'una maniobra de partit que el va moure de la posició número 19 de la llista electoral a la número 1. Però els entrebancs amb què es va trobar Ballesta dins la corporació municipal per aconseguir un acord d'estabilitat amb ERC-MES el van portar a dimitir el mateix dia que les direccions de Convergència i PSC beneïen des de Barcelona un pacte entre aquests dos partits a la ciutat de Girona. Va ser alcalde 53 dies.

La renúncia de Ballesta a l'alcaldia es va fer efectiva el 14 de març, quan pràcticament Convergència i ERC ja havien nomenat tots els càrrecs depenents de les seves conselleries. Aquesta situació dificultava reubicar Ballesta en alguna alta direcció però sembla que la Conselleria d'Interior té previst recuperar-lo a partir de l'1 d'abril, encara que això suposi recol·locar l'actual delegada, Maria Assumpció Gil, en una altre càrrec.

Encara no hi ha res oficial però Interior -que depèn de Convergència- està treballant-hi des d'abans de Setmana Santa. El fet que Ballesta no hagi sol·licitat retornar a la seva plaça de funcionari quan ja passen dues setmanes de la seva renúncia a l'alcaldia és significatiu, tenint en compte que la configuració del nou Govern autonòmic durant els darrers dos mesos i el canvi de delegats territorials que ha comportat, ha fet que aquells que no han renovat el càrrec hagin demanat tornar a la seva plaça.

El tercer govern

En cas de consumar-se aquest nomenament, serà la tercera legislatura consecutiva que Albert Ballesta estarà al capdavant de la Direcció Territorial d'Interior a la província, d'ençà que l'1 de març de 2011 el va nomenar Felip Puig pel seu coneixement de l'àrea, doncs la seva plaça de funcionari està relacionada amb aquesta conselleria en qualitat de cap de servei. L'any 2013 la conselleria d'Interior va passar a mans d'Unió, que el va mantenir en el càrrec.

La seva bona relació amb el nucli dur de Convergència a Girona va provocar que Puigdemont li demanés incorporar-se a la llista municipal durant les eleccions locals del maig passat, encara que el va col·locar a la posició número 19, atenent al fet que seguia exercint encara com a Director Territorial i el propi Puigdemont desconeixia que acabaria esdevenint president de la Generalitat per designació directa d'Artur Mas, qui va haver de renunciar a les seves aspiracions de seguir al capdavant del Govern autonòmic per evitar convocar unes noves eleccions anticipades.

La sobtada elevació de Puigdemont a la presidència de la Generalitat el passat 12 de gener va deixar vacant la cadira d'alcalde de Girona fins que li va demanar a Ballesta que l'ocupés aconseguint la renúncia dels 18 primers membres de la llista. Però aquest no va ser el principal problema sinó aconseguir un pacte de govern estable, qüestió que es va veure contaminada pel debat sobre el sou que havia de percebre com a alcalde i que va provocar que se suspengués un primer ple i en el segon no se li pogués aprovar perquè C's va desdir-se'n.