Les pistes d'esquí obriran durant l'abril després d'una excel·lent Setmana Santa

Les bones condicions de la neu permeten a les estacions gironines allargar la temporada fins a mitjans del mes que ve

30.03.2016 | 07:30
Esquiadors a Masella, parant el sol aquests dies de Setmana Santa · Masella

Les pistes d´esquí del Pirineu gironí van tancar ahir una de les millors campanyes de Setmana Santa gràcies en bona part a les nevades que finalment van deixar gruixos generosos a les estacions. A l´espera de conèixer el balanç total de les vacances, les estacions d'esquí alpí de la Masella i la Molina hauran rebut més de 100.000 aficionats des del dissabte dia 19. Tan sols Masella n'ha rebut 60.000.

Diumenge mateix les dues estacions registraven un gran ambient hivernal amb els remuntadors a ple rendiment, tot i ser ja primavera. Tant és així que el turisme de neu confia en la inèrcia d'aquesta bona Setmana Santa per poder allargar la temporada el màxim possible.

De moment, totes les estacions tenen previst obrir el cap de setmana que ve, i, si les coses segueixen igual de bé, fer-ho també el cap de setmana del 10 d´abril. Tenen a favor una de les paradoxes de cada any: quan els aficionats comencen a desar el material a l'armari i el turisme canvia el xip de la neu per la platja, les pistes tenen la millor neu de la temporada.

Sabedors d'aquesta situació, tant La Molina com Masella redoblen els esforços en aquesta última fase de la temporada per tal d'allargar-la tant com sigui possible. En aquest sentit, La Molina ja va anunciar que mirarà de mantenir les pistes obertes, com a mínim, fins al diumenge 10 d'abril, la qual cosa augura encara quinze dies d'esquí, amb principalment dos caps de setmana, a l'estació de la Generalitat.

Per la seva banda, la veïna Masella mantindrà el seu compromís amb els seus aficionats de mirar de configurar la temporada més llarga del Pirineu, amb els remuntadors oberts fins al Primer de Maig, de manera que, en la mesura que li sigui possible, encara vendrà forfets durant cinc setmanes. La seva situació encarada a nord li possibilita intentar aquests registres més tardans que les altres estacions.

Pel que fa a Vallter 2000, obrirà en principi fins el 10 d´abril. Al llarg d´aquesta setmana ho farà encara amb horari d´hivern (de 9 a 5 hores) mentre que la que ve ho faria de 8 a 3 hores. I Vall de Núria també va remarcar que aquest cap de setmana que ve obrirà les seves portes, i podria fer el mateix el del 10 d´abril, en funció de la qualitat de la neu i del temps que faci.

Els dos dominis d'esquí alpí d'Alp ara acumulen gruixos que no han vist durant tot l'hivern. Les nevades de la setmana passada i les que s'han pogut sumar en les últimes hores han permès els pendents de la Tossa tenir gruixos al voltant del metre de neu pols en funció de la cota. Lluny queden, doncs, les jornades d'esquí de final d'any amb quatre pistes innivades i un entorn de verdor.

Abonaments de final de curs
Per aprofitar aquesta situació i convèncer els aficionats que els convé allargar la campanya, tant les estacions de Masella com La Molina fan mans i mànigues amb campanyes de promoció i nous avantatges.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema