Dotze empreses han creat 35 llocs de treball durant el 2015 tirant endavant projectes subvencionats per la línia de «Suport a l'activitat empresarial» de la Diputació de Girona. La corporació ha obert la convocatòria d'ajuts per al 2016, que té com a objectiu donar suport a empreses innovadores o de base tecnològica ja implantades a les comarques gironines. Les candidates que superen el procés de selecció reben, com a màxim, 15.000 euros. El diputat de Promoció Econòmica i responsable del Diplab, Josep Antoni Frías, ha explicat que la principal novetat en la nova convocatòria és que es dóna més puntuació a les propostes que beneficiïn col·lectius desfavorits i a les empreses que ja hagin creat ocupació l'any anterior.

La Diputació de Girona ha fet balanç dels resultats del programa durant el 2015 i ha anunciat l'obertura d'una nova convocatòria aquest any, amb el mateix import global de 200.000 euros per donar, com a màxim, 15.000 euros de subvenció a cada empresa per desenvolupar projectes concrets. Les empreses, innovadores o de base tecnològica, tenen de termini fins al 16 d'abril per presentar propostes.

Frias ha destacat que els resultats del 2015 són molt bons, perquè les dotze empreses que van aconseguir finalment subvenció han creat fins a 35 llocs nous de feina. Amb aquestes ajudes, la inversió global induïda a teixit productiu de la demarcació ha estat de 930.611,23 euros. «Quasi un milió d'euros en un moment com l'actual, no està gens malament», ha afirmat Frias. En total, a la convocatòria del 2015 es van presentar 63 sol·licituds. Les bases estipulen que la subvenció màxima serà de 15.000 euros i que, com a topall, pot representar el 75% del total de la inversió prevista en el projecte. En total, aquesta línia va subvencionar 12 empreses. Sis d'elles de Girona i la resta d'Aiguaviva, Figueres, les Preses, Olot, Riudarenes, Riudellots de la Selva, la Vall d'en Bas i Vilademuls.

Les empreses candidates defensen el seu projecte davant d'una comissió de valoració formada per representants de la Diputació, el Parc Científic i Tecnològic, la Cambra de Comerç, l'AENTEG (Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona) i Start-Up Catalonia. La comissió, a l'hora de valorar els projectes, té en compte especialment la creació de llocs de treball, la internacionalització i el potencial de creixement.

Una de les empreses que va aconseguir ajuda el 2015 va ser Tecnic Industrial Engineers, que amb aquest projecte al principi tenia previst crear tres llocs de treball, però al final ha estat el doble. El seu conseller delegat, Manel Moyano, ha explicat que actualment ja són 21 treballadors.