La CUP d'Olot vol una consulta pels camps de futbol base

El grup municipal considera que hi ha altres prioritats davant del projecte de la zona esportiva

30.03.2016 | 08:25
Mireia Tresserras i Lluís Rubió (CUP) demanen la consulta.

El grup municipal de la CUP d'Olot ahir va fer públic que demana una consulta per decidir si l'Ajuntamet s'ha de gastar 1.750.000 € a construir la ciutat esportiva del Morrot. Els regidors Mireia Tresseras i Lluís Rubió ahir van exposar: «Com és sabut, l'equip de govern ha anunciat que invertirà 1.750.000 € a construir dos camps de futbol i uns vestidors nous a l'equipament esportiu municipal del Morrot.

La decisió -segons la CUP- respon a la dificultat de materialitzar per temes pressupostaris i també per dificultat tècniques, la ciutat esportiva als terrenys que hi ha davant de la urbanització de les Planotes.

La CUP argumenta que es tracta d'una decisió molt important per a la ciutat. «Com a tal -exposen- cal que es tingui en compte la veu dels olotins i les olotines». Valoren: «Els grans projectes queden a la ciutat, els equips de govern canvien».

Van exposar les consideracions fetes sobre els camps de futbol base en l'assemblea de la CUP. L'examen de l'assemblea apunta: «Els diners destinats a aquesta obra surten del recent crèdit de 4'5 milions d'euros demanat per l'equip de govern a l'agost del 2015». Segons ells, «el crèdit fa augmentar, altre cop, el deute de l'Ajuntament i el fa pujar fins als 21 milions d'euros. La suma -segonse ells- no suposa cap problema greu, perquè no arriba al topall legal del 75% de deute. Oposen: «Ens sembla que una de les prioritats dels governs és anar eixugant aquest deute en comptes d'anar-lo augmentant». Recorden que «cada olotí i olotina deu aproximadament 948 €». També recorden que en anys anteriors, l'Ajuntament va invertir 600.000 € en uns vestidors.

Argumenten que -des del primer dia- la CUP ha explicat que qualsevol inversió important a la ciutat, ha de ser consultada a tota la ciutadania. Exposen: «Els ciutadans i ciutadanes hem de poder dir-hi la nostra, perquè són inversions que paguem totes les persones que vivim a Olot».
Indiquen que -segons el seu criteri- ara existeixen prioritats abans que els camps de futbol base i demanen un debat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema