L'alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol (CiU), ha comptabilitzat en 375 els habitatges que es beneficiaran de la planta potabilitzadora d'aigua potable. L'estació potabilitzadora va ser posada en servei a primers d'any i -segons l'alcalde- ha millorat en gran manera la qualitat de l'aigua que surt de les aixetes de les cases de la localitat.?Fins ara, l'aigua patia d'un excés de sulfats que era corregit abans d'arribar al consum.

Cargol ha explicat que un cop posada en servei l'Estació Depuradora, l'Ajuntament va convidar els veïns a una jornada de portes obertes. «Cal que la gent sàpiga on van els recursos», ha raonat Jordi Cargol.

Segons ell, la planta en gran part ha estat finançada per la Junta de Compensació del Poligon de Politger. «Nosaltres -ha indicat- hi hem hagut d'aportar 90.000 €».

Connexió

El següent pas -segons ell- serà connectar l'estació potabilitzadora a la xarxa d'aigua del polígon de Politger. A l'àrea industrial hi haurà un dipòsit que serà la base de la distribució. Segons Cargol, «quan la Junta de Compensació faci el lliurament de la seva part de l'obra de distribució, l'Ajuntament podrà desconnectar el polígon de la xarxa del Consorci del Gomarell.

Es tracta d'una unió de municipis per a l'ús de la captació d'aigua del Gomarell. És un rierol de l'Alta Garrotxa que va a parar al riu Llierca. El consorci està format pels municipis de Montagut i Oix, Argelaguer i Tortellà.

Un bon proveïment d'aigua és una de les claus pel desenvolupament del polígon de Politger. És un de les més importants reserves de de sòl industrial de la Garrotxa. Hi ha indústries del tèxtil, agroalimentàri, metal·lúrgiques, de materials per a la construcció, i plàstiques, entre d'altres.

L'alcalde ha avançat que dues empreses s'han interessat per establir factories al polígon. Demanen uns 30.oo0 m2. Segons el seu criteri, és una petició de sòl industrial molt important en una comarca que n'està mancada. El motiu és que gran part del territori forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El sòl industrial va ser un dels arguments dels defensors de la planta de triatge a can Coma de Baix, mentre que l'Ajuntament de Sant Jaume defensava la planta dins del polígon industrial.

El centre de triatge -de moment- ha quedat suspès per causa de la manca de recursos de la Generalitat.

Tot i això, tot sovint apareix en els debats del ple del Consell Comarcal de la Garrotxa com un dels elements clau en les pujades de preu de la recollida a la comarca.