L'ajuntament de Sant Joan de les Abadesses es va reunir amb l'empresa que portarà a terme una nova regularització cadastral al municipi per tal d'expressar-li la seva preocupació. L'alcalde Ramon Roqué va afirmar que aquesta intervenció «no ens sembla apropiada». Es tracta d'una decisió imposada per Hisenda que ha arribat conjuntament a la d'altres 75 municipis de les comarques gironines. En estar obligat a traspassar informació, l'ajuntament s'ha posat a disposició dels veïns per intentar que sigui el màxim d'acurada possible.

De fet, Roqué (Moviment d'Esquerres) va anunciar en el darrer plena municipal que en la reunió amb l'empresa responsable de fer la regularització els van informar que «no els facilitarem la feina si no fan allò que toca» i que no deixaran passar una revisió mal feta.

Els maldecaps pel cadastre al municipi s'arrosseguen des del de 2007, poc abans de la crisi immobiliària que va fer baixar el valor dels pisos. El mateix Roqué va qualificar aquella revisió com a «desastre». En la regularització que farà ara la Direcció General del Cadastre que depèn de l'estat espanyol, s'incorporaran al Cadastre Immobiliari els béns immobles urbans i rústics amb construcció i les alteracions de les seves característiques.

Per tot plegat l'equip de govern considera que en aquesta ocasió es tracta d'una recerca d'errors o anomalies a l'actual cadastre, més que no pas d'una revisió. El cap de l'oposició Sergi Albrich (ERC) va celebrar que l'ajuntament es posi al costat dels vilatans. Encara que la darrera revisió es va efectuar quan ERC governava a Sant Joan, el mateix grup ha demanat en alguna ocasió que es revisin els preus del cadastre per la incidència que van tenir en l'IBI i la plusvàlua.