Tot torna. A partir de divendres, coincidint amb el primer dia d'abril, Albert Ballesta tornarà a ser el director dels Serveis Territorials d'Interior de la Generalitat a Girona. Així mateix, Maria Assumpció Gil -que va substituir Ballesta després que fos nomenat alcalde de Girona- ocuparà de nou la seva plaça de funcionària al Servei Català de Trànsit (SCT). Com va avançar ahir Diari de Girona, Ballesta assumirà el càrrec que havia tingut els últims anys (des de l'1 de març del 2011, quan Felip Puig -CDC- va nomenar-lo delegat d'Interior a Girona). El 2013, després que Ramon Espadaler (Unió) se situés al capdavant del Departament d'Interior, Ballesta es va mantenir en el càrrec; igual que l'estiu de l'any passat, quan Jordi Jané (CDC) va ser nomenat conseller d'Interior.

De fet, Jané va ser qui va proposar a Ballesta que tornés a ocupar la direcció dels Serveis Territorials d'Interior a Girona una vegada finalitzada la seva curta etapa -de només 53 dies- a l'alcaldia de la capital de província. Una proposta que es va formalitzar aquesta Setmana Santa. El delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, va considerar ahir que, des del 2011, Ballesta havia desenvolupat «molt bé» la feina al capdavant d'Interior a Girona. «La prova és que hi ha hagut tres consellers -Puig, Espadaler i Jané- que deuen haver coincidit amb la valoració de la feina feta. Per això ara s'ha valorat que tornés a assumir el lloc», va destacar Casadesús, que va afegir que «tampoc estranya» que se li oferís de nou la delegació d'Interior.

Pel que fa a Gil, que ha estat poc més d'un mes en el càrrec de directora dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Casadesús va subratllar que tornarà a la plaça que manté en propietat com a funcionària del SCT a Barcelona. Casadesús va remarcar que Gil -que els últims anys tenia un càrrec com a subdirectora del SOC- havia acceptat ocupar el lloc de delegada d'Interior després de la vacant que va deixar Ballesta. Tot i això, Casadesús va explicar que tant Ballesta com Gil tenen plaça de funcionari de nivell A, ja que per assumir les direccions dels Serveis Territorials de la Generalitat -que són càrrecs de lliure designació- és imprescindible que la persona que ocupi el lloc sigui un funcionari de nivell A.

El retorn de Ballesta com a delegat d'Interior a Girona coincidirà amb l'estrena de Raül Morales -exgerent del Consell Comarcal del Ripollès- com a director dels Serveis Territorials de Governació, Administracions Públiques i Habitatge a Girona. D'aquesta manera, l'única vacant de la delegació de la Generalitat a Girona continuarà en la direcció dels Serveis Territorials de Salut.