Els camps de futbol de Bosc de Tosca seran l'escenari de La Catalunya Amputee Football Experience. Segons va informar ahir Ràdio Olot, la competició tindrà lloc el proper mes d'abril. En concret el torneig començarà el dia 21 i acabarà el 24. Fonts de l'Ajuntament de les Preses han confirmat que hi participaran les seleccions de França, Espanya i Polònia. La condició és que els jugadors estiguin mancats d'alguna extremitat i hagin de jugar amb crosses.

Les mateixes fonts han apuntat que la preparació de l'esdeveniment ha tingut el suport de la Diputació de Girona i de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat.

També han indicat que l'origen de la competició està en Zacaries Oualid. Es tracta d'un jugador de Sant Joan les Fonts que està vinculat al Club de Futbol Bosc de Tosca (les Preses).

La primera a Girona

La competició serà la primera de les seves característiques que es fa a les comarques de Girona. Es tracta d'un tipus de competició destinat a facilitar l'accés al futbol a persones que per causa de ?guerres (mines antipersona) o accidents hagin perdut un peu, una cama o els hagi quedat inservible. A l'Estat existeix l'Associació Espanyola de Futbolistes Amputats (AEFA). També hi ha un Campionat Mundial de Futbol per a persones amputades. La darrera edició va tenir lloc entre el 30 de novembre i el 10 de desembre a Cullacán (Mèxic). Van participar-hi seleccions de Mèxic, Brasil, l'Argentina, el Salvador, França i d'altres.

Reglament

Existeix un reglament per aquest tipus de futbol. Algunes de les condicions són: els jugadors poden tenir les dues mans, però una sola cama, els porters poden tenir les dues cames, però una sola mà. Es juga amb crosses i sense pròtesis a excepció dels jugadors mancats de les dues cames, les crosses no es poden usar per colpejar la pilota, colpejar un jugador amb una crossa comporta l'expulsió, el terreny de joc és de 70x60 metres com a màxim, els partits consten de 2 períodes de 25 minuts, el porter no pot sortir de l'àrea i les substitucions són il·limitades. Les regles varien segons les diferents federacions.