La Setmana Santa és de per si per a molts sinònim de dies festius i molt atractius per desplaçar-se i fer activitats al medi natural. És en aquest espai on de vegades es produeixen situacions que deriven en caigudes, desorientació, entre altres. I que al final requereixen l'actuació dels Bombers, és a dir, acaben amb una rescat.

Del 24 al 28 de març, des del ?Dijous Sant fins a Dilluns de Pasqua, els Bombers han trebalt en tres rescats. Es tracta d'una xifra força estable si es compara amb la del 2015, amb dos, o el 2014, amb quatre.

Enguany les actuacions més destacades s'han portat a terme al Baix?Empordà i a la Garrotxa, tot i que també va haver-hi un rescat marítim. Una de les actuacions la van portar a terme a la zona del castell del Montgrí. Una excursionista va resultar ferida de gravetat després de caure en una àrea de difícil accés mentre era a la zona del castell. Bombers s'hi va desplaçar amb els efectius de rescat dels Grae i l'helicòpter.

Un cop rescatada la dona, de 51 anys, la van portar fins a una ambulància del SEM que la va traslladar ferida de gravetat a l'hospital de Palamós.

I el diumenge de Pasqua, una altra dona va accidentar-se a la Garrotxa a la zona dels Cogolls, a les Planes d'Hostoles. Va caure a la zona del Salt del Molí dels Morris i va patir una fractura al turmell. Una dotació i l'helicòpter amb efectius dels GRAE dels Bombers la varen rescatar.

L'últim servei el van fer dilluns a Roses. Van haver d'auxiliar una barca, a la qual se li havia espatllat el motor, i la van remolcar. L'actuació la van fer conjuntament amb Salvament Marítim.

L'any passat va haver-hi dos rescats durant la Setmana Santa a Girona.

Un d'ells va tenir lloc el 3 d'abril malauradament va ser amb un mort. Un excursionista de 51 anys va morir i la seva acompanyant de 53 anys ferida greu després de patir una caiguda al Puigmal, en el terme de Queralbs. Tots dos havien anat dimecres a fer la ruta que surt de Núria, l'home va caure i l'acompanyant també però no va poder avisar, en perdre el telèfon mòbil.