38 pacients atesos per hemorràgies agudes en tres mesos de la nova guàrdia

El Trueta ha ampliat l'horari de la radiologia vascular intervencionista a les tardes, caps de setmana i festius

01.04.2016 | 14:09
Un procediment per tractar hemorràgies agudes.

L'hospital Josep Trueta de Girona ha atès 38 pacients durant els tres primers mesos de la nova guàrdia de radiologia vascular intervencionista, que tracta les hemorràgies agudes. Fins al gener d'aquest any, aquests tractaments urgents per aturar les hemorràgies agudes d'origen divers només es feien a Girona en horari de matins i durant els dies laborables, mentre que els pacients que ho requerien fora d'aquest tram horari eren traslladats a altres hospitals de Barcelona.

El nou contingent de guàrdia, que es va posar en marxa el gener, ha ampliat aquesta cobertura mèdica fins a les vuit del vespre i també als matins i a les tardes dels festius i caps de setmana. Del total d'atencions que s'han fet en aquests tres mesos, el 75% s'ha fet en dies laborables, en l'horari ampliat a partir de les tres de la tarda, i el 25% restant, durant els caps de setmana i dies festius.

En la majoria d´ocasions la guàrdia s´ha activat per tractar hemorràgies internes agudes. En tots els casos, expliquen des del Trueta, els procediments s'han realitzat amb èxit, el que ha evitat intervencions quirúrgiques i trasllats a altres centres sanitaris.

La radiologia vascular intervencionista és una especialitat basada en procediments mínimament invasius guiats per imatges, que a l´hospital Trueta gestiona l´Institut de Diagnòstic per la Imatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema