Militants gironins del PSC han impulsat un document per reivindicar el catalanisme que es votarà a l'assemblea que la formació farà aquest dissabte. El text també posa de manifest el federalisme i aposta per recuperar la centralitat del socialisme a les comarques gironines. L'exsubdelegat del Govern de l'Estat a Girona Francesc Francisco-Busquets, l'alcalde de Biure, Martí Sans, juntament amb el primer secretari de l'agrupació Olot-la Garrotxa del PSC, Albert Bramon, són alguns dels militants que han preparat el document. «No és un escrit per criticar la direcció del partit», va destacar ahir Francisco-Busquets, que va afegir que el text ja s'ha presentat al primer secretari de la federació del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández.

De fet, Fernández va subratllar que el document es votarà a l'assemblea oberta de militants de demà, juntament amb tres altres resolucions que ha plantejat l'executiva de la federació: nova governança, estat del benestar i política econòmica. Francisco-Busquets va explicar que el text ha sorgit per «animar els companys i la gent en general a sentir-se còmode amb el PSC». «Tots ens hem de posar una mica les piles i espolsar la son de les orelles», va considerar l'exsubdelegat de l'Estat a Girona, que va valorar que s'ha de treballar «amb més ganes i afició». «Hem de reforçar el nostre projecte en benefici del ciutadà gironí», va concloure Francisco-Busquets, que va remarcar: «Som un partit catalanista i federalista, a més de socialista».

En la mateixa línia, va assegurar que la faceta catalanista de la formació «no s'ha perdut mai». «Potser no hem donat prou accent a l'esperit i l'ànima catalanista, que està a l'ADN del PSC», va afirmar Francisco-Busquets, que va concloure que el partit també «ha tingut sempre» el federalisme «que no s'ha explicitat fins que ha arribat el moment».

Reafirma el caràcter català

L'exsubdelegat de l'Estat a Girona va confiar ahir que «molta gent» se sumi al document que es presentarà aquest dissabte. Així mateix, Fernández va destacar que a part de les tres resolucions que la formació ha proposat, també es debatrà i es votarà aquest text impulsat per alguns militants. Fernández va valorar que el document «deixa clar que el PSC ha de fer una aposta per consolidar l'espai d'esquerres i federal», a més que «el PSC no ha de ser mai el PSOE». Finalment, el primer secretari de la federació socialista a les comarques gironines va sentenciar que aquest text «reafirma el caràcter català» del partit.