Abans de la presentació del concurs de propostes pel Firal, el cap de pediatria de l'Hospital d'Olot i de la Garrotxa, Anton Foguet, i el dibuixant Tavi Algueró van presentar el Follet de la Garrotxa. És el personatge que a partir de la setmana vinent decorarà les parets del servei. El follet, amb figura d'un nen petit amb ?bar?retina i bata mèdica, volarà car?regat amb un raspall de dents damunt de l'esquena d'una garsa, farà esport, jugarà amb d'altres follets o menjarà fruita a les parets d'Urgències, de la Nurseria, de l'Hospital de Dia i de l'Apartat de Salut Mental. El creador, Tavi Algueró, va recordar que l'hospital està voltat de bosc». Per això, per alegrar el dia a dia dels petits malalts va pensar en un follet que, com se sap, habita al bosc. El follet anirà acompanyat d'alguns dels animals més genuïns del bosc.

Per la seva part, Anton Foguet va explicar: «Des de l'estrena de l'hospital ens vàrem preguntar com podíem fer més agradables les zones on hi ha infants». Van plantejar el tema a Tavi Algueró i ell va fer la proposta del follet. «Quan vam tenir el personatge -va dir-, l'equip de pediatria va considerar-lo com el follet de la Gar?rotxa i el representant del departament de Salut davant dels nens». Va avançar la idea d'exportar la idea del follet als consultoris de la Gar?rotxa, on van infants.

Els veïns d'Olot podran mirar tres projectes del Firal durant les Festes del Tura i passades les festes tindran un temps per reflexionar. A finals de setembre o a l'octubre, podran votar el Firal que els agradi més. Un cop feta l'elecció popular l'Ajuntament contratarà el projecte final i començaran les obres.

Ho va anunciar, ahir, Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU). «Demanarem -va dir- que totes les persones d'Olot hi estiguin presents i escoltin».

Per tal de poder presentar tres plafons amb imatges i explicacions, l'Ajuntament ha decidit ?obrir un concurs d'idees. Corominas va explicar: «Treballem en la redacció de les bases d'una convocatòria oberta a tots aquells arquitectes que es vulguin presentar».

L'alcalde va exposar: «Hem tingut una reflexió a nivell jurídic i al final la recomanació que se'ns fa des d'una comissió jurídica assessora és que s'obri un nou concurs per a la contractació dels arquitectes que han de fer la redacció del projecte del Firal que després tornarem treure a licitació, perquè ja serà per l'execució de les obres».

La previsió és que el proper mes de juny l'Ajuntament pugui obrir el termini de presentació de candidatures.

L'elecció dels tres treballs forma part del procés participatiu del Firal i els projectes tindran les condicions exigides pels participants al procés. Pel que fa al procés, el dimecres 6 d'abril a 2/4 de 8 del vespre al Saló de Sessions de l'Ajuntament tindrà lloc una nova reunió. La fi de la demanda d'opinions veïnals tindrà lloc el mes de maig.