Reclama que traslladin el marit de Girona a la presó de Palma

El van arrestar a l'agost quan tornava del casament de la seva filla a Bulgària per complir una condemna

01.04.2016 | 06:30
Vania Kamenova demana el trasllat del seu marit a les Balears.

Una veïna d'Alcúdia fa sis mesos que té el seu marit empresonat a la província i reclama que el traslladin al presó de Palma de Mallorca per una qüestió humanitària i de proximitat. La dona tem per la seva vida, com va declarar al diari balear Última Hora i vol la seva immediata reubicació.
L'home, Vilian Aliyoshev, és un ciutadà búlgar que quan el passat agost va creuar la frontera tornant del casament de la seva filla gran (16 anys) a Bulgària va quedar detingut. Estava en crida i cerca a causa d'una condemna en ferm per una baralla el 2014 a Alcúdia i una altra per atemptat a l'autoritat quan vivia a Almeria. L'home també tenia antecedents per conduir sense carnet. La família viatjava amb autobús i la policia els va demanar els papers en un control d'estrangeria.
L'esposa del reu, Vania Kamenova, va assegurar que no disposava de la notificació advertint el seu marit que havia d'entrar a la presó o seria posat en situació de crida i cerca. Ella assegura que la condemna li imposava pagar una indemnització de 1.200 euros a la víctima de les lesions i que ja va pagar. Per això indica que li ve de nou els tres anys i mig de presó que haurà de complir.
La dona indica que el seu marit té un problema d'alcoholisme i que aquesta és la causa que l'ha dut a tenir tants problemes amb la justícia. De totes maneres, assegura que està en tractament per superar l'addicció.

Ajuda amb el negoci
Kamenova regenta un negoci de dolços que només funciona a l'estiu i que gestionava directament Aliyoshev. Ara no treballa, deu el lloguer i ha de tirar endavant les tres filles del matrimoni de 10, 14 i 16 anys -aquesta darrera està embarassada. Els Serveis Socials d'Alcúdia li ofereix menjar i fa un seguiment a les menors però l'esposa del pres lamenta que no percep cap tipus de prestació perquè figurava com autònoma a la botiga i per aquesta raó també necessita urgentment el trasllat del seu marit.
La dona assegura que si el seu espòs està a la presó de Palma de Mallorca podrà ajudar-la amb l'administració de la botiga i donar-li consells perquè la família no es resenteixi tant de la seva absència i pugui posar-se al dia econòmicament.
Segons Kamenova, des de l'agost està intentant que li acostin el marit a Palma però afirma que sempre li responen que el trasllat es pot endarrerir fins a quatre mesos. I cada dia que passa tem més per ell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema