1. Love of Lesbian obren l'Strenes

Santi Balmes i companyia han estat enguany els escollits per inaugurar una nova edició del festival Strenes de Girona. Love of Lesbian prendrà el relleu de Sopa de Cabra, per oferir una actuació gratuïta aquest dissabte, a partir de 2/4 de 7 de la tarda, al terrat de l'oficina de turisme de Girona, entre el començament de la Rambla i el Pont de Pedra. Una gran oportunitat per escoltar alguns dels temes del nou disc "El Poeta Halley", llançat ara fa un mes, i segurament, alguna que altra clàssic de la seva llarga trajectòria.

2. Olot es posa en moviment amb el Sismògraf

La capital de la Garrotxa acull fins diumenge una nova edició del Sismògraf. El festival de la dansa i el moviment omplirà la ciutat d'espectacles en moviment, on la ment i el cos es posen d'acord. El claqué, la percussió i les coreografies hipnòtiques de Camut Band, l'acció poètica i visual, en clau metafòrica de la nova proposta de La Buena Compañía o la trobada de balls urbans que es proposa a Sismohop, són alguns dels espectacles que es podran veure aquest cap de setmana.

3. El jazz no deixa de sonar al Sunset de Girona

El refugi per amants del jazz celebra l'entrada del mes d'abril amb tres vetllades irrepetibles. Divendres és el torn de Gunhild Carling, una de les màximes exponents de l'escena jazzística de Suècia, que en dues sessions, a les 8 del vespre i a les 11 de la nit, exhibirà el seu talent com a trombonista i cantant, acompanyada dels Shakin´ All. Dissabte serà el torn de l'LMJ Trio, conjunt que es presenta, a partir de les 11 de la nit, amb un seductor repertori de jazz clàssic. El cap de setmana es tancarà amb la tradicional jam dels diumenges, que com sempre arrencarà a 2/4 de 9 del vespre amb la Sunset Band.

4. Tres dies de cant coral a l'Ateneu de Banyoles

Cor de Teatre ocupa entre divendres i diumenge l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles per presentar l'Altra Cara, un espectacle que conjuga el cant coral amb les arts escèniques, amb un ampli i eclèctic repertori musical, explorant les diferents tessitures emocionals de la música, per jugar, executar i representar amb ironia, aspectes concrets de la seva trajectòria. Es podrà gaudir divendres i dissabte a les 9 de la nit, i diumenge a les de la tarda.

5. La Festa de Pasqüetes

Castell d'Aro, Pardines i Peralada celebren aquest cap de setmana la festa de Pasqüetes. La tradició d'anar a buscar el millor pi del bosc i fer-ne una plantada a la plaça, fent una festa al seu voltant, és l'origen d'aquesta celebració que es du a terme el primer diumenge després de la Pasqua. La festa inclou ballada de sardanes, gastronomia, animació infantil o música en viu.

6 Fira Comarcal de Primavera de Campllong

El municipi de Campllong acull dissabte i diumenge la 34a edició de la Fira Comarcal de Primavera. Un esdeveniment que és avui en dia tot un referent en el món agrícola i ramader, però que a més del seu vessant professional, també convida els ciutadans a participar de la festa, amb un programa d'activitats per a tots els públics, parades de venda de productes artesans, demostracions d'oficis, jornada gastronòmica o exposició de maquinària agrícola i industrial.

7 "Molière la balla", a La Planeta de Girona

Els actors Ludovica Mosca i Jordi Coromina, amb el director Ferran Utzet, tornen dissabte i diumenge a la sala La Planeta de Girona, a les 9 de la nit i a les 6 de la tarda respectivament, amb la representació de l'obra teatral "Molière la balla". Un viatge a l´univers dramàtic i musical de Molière i Lully, per descobrir els balls barrocs del segle XVII que acompanyaven les obres de l'autor cèlebre dramaturg, autor de peces com "El malalt imaginari".

8 "Somriures i llàgrimes", al Teatre de Roses

Després de triomfar a Barcelona, la primera versió en català del musical "Somriures i llàgrimes" arriba diumenge a Roses. Amb melodies com "Do-re-mi" o "My favourite things", l'adaptació teatral de la mítica pel·lícula protagonitzada per Julie Andrews i Christopher Plummer el 1965, compta amb més d'una vintena d'actors i la direcció de Juli Rodríguez i Maria Torras. Un espectacle recomanat a nens, pares i avis.