Les empreses i particular de la Garrotxa tenen temps fins al 25 d'abril per acollir-se als incentius del projecte BM-Rural, coordinat pel Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (Sigma).

Són ajudes destinades a la gent que vulgui substituir la seva caldera de gasoil o gas natural per una caldera que funcioni amb biomassa. El projecte BM-Rural és un dels 49 seleccionats a tot l'Estat dins la convocatòria de projectes CLIMA del Ministeri d'Agricultura Alimentació i Medi Ambient.

Tenen l'objectiu de transformar el sistema productiu en un model baix en carboni i assolir els compromisos internacionals contrets per l'Estat respecte a l'emissió de gasos hivernacle.

El Projecte BM-Rural, en el qual participa el territori Adrinoc (la Garrotxa, part de l'Alt Empordà, Gironès, Osona, Pla de l'Estany i la Selva) conjuntament amb 6 grups d'Acció Local i amb el suport del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, impulsa el canvi de calderes de gasoil i gas natural per altres de biomassa local.

Amb aquest pla, per una banda, pretenen afavorir la implantació de l'energia renovable procedent de la biomassa forestal, i per una altra, que aquesta biomassa forestal provingui preferentment de l'estella forestal de la Garrotxa. La idea final és per potenciar el sector forestal.

Per a empreses i particulars

El projecte BM-Rural està dirigit tant a empreses (públiques o privades) com a particulars interessats en la instal·lació de calderes de biomassa entre els anys 2016 i 2017. El fet d'acollir-se a aquest projecte suposa per a l'empresa o el particular la percepció de 9,70€ per tona de CO2 no emesa, en comparació amb una calderaconvencional de gasoil o de gas natural.