Nomenen Miquel Carreras delegat de Salut a Girona

El fins ara director de centre de l'IAS s'incorpora dilluns a la direcció
territorial del Departament

04.04.2016 | 07:05
El nou director territorial de Salut, Miquel Carreras.
El nou director territorial de Salut, Miquel Carreras.

Dos mesos després de la formació del govern de la Generalitat, finalment hi ha nou delegat territorial del Departament de Salut a Girona. És el doctor Miquel Carreras, que fins ara era el director de centre de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) i també s'encarregava de la direcció assistencial d'atenció primària, especialitzada i sociosanitària de l'IAS des de l'any 2006.
Carreras, que s'incorpora a la gerència del Servei Català de la Salut a la regió sanitària de Girona aquest dilluns, substitueix el doctor Josep Trias, que va deixar la delegació de Salut el 3 de març. A l'espera de trobar el relleu, fins ara ocupava el càrrec de manera provisional Teresa Lapiedra, cap de la unitat de compra i de control de gestió del CatSalut a Girona.
Miquel Carreras és Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària i Màster en Gestió Assistencial i en Medicina d'Urgències i Emergències.
Carreras ha compaginat la gestió amb l'assistència, exercint com a metge adjunt al Servei d'Urgències de l'Hospital Sant Jaume d'Olot, com a director mèdic i ocupant la Direcció del Servei d'Urgències del centre. A l'Hospital Comarcal de la Garrotxa també va exercir la coordinació de la formació continuada i recerca i del Programa de qualitat assistencial.
També ha estat professor d'afeccions medicoquirúrgiques de l'Escola Universitària de Fisioteràpia Garbí-Euses i ha col·laborat en el camp de la cooperació internacional en l'àmbit de salut en projectes a Guinea Equatorial i Camerun.
Des del 2006 és coordinador del Programa de detecció precoç de càncer de mama i, des del 2012, també del Programa de detecció precoç de càncer de colon i recte de la Regió Sanitària Girona.
El director territorial de Salut era el darrer delegat que faltava nomenar per completar la representació de la Generalitat a Girona. El nomenament de Carreras i de la nova gerent de la regió sanitària de la Catalunya Central - Marta Chandre, que també comença dilluns- completa, a més, la configuració del nou equip territorial del CatSalut.
D'altra banda, la metgesa gironina Montserrat Figuerola, que de 2004 a 2007 va ser gerent territorial de l'ICS a Girona, és des d'ahir la nova gerent territorial de l'ICS a l'àrea metropolitana sud. Nascuda a Girona l'any 1956, Figuerola és Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i especialista en medicina interna. També havia treballat al Consorci Sanitari del Baix Empordà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

El repte esportiu de l'Oncolliga a la Vall de Llémena recaptarà uns 25.000 euros contra el càncer

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

El Ripollès va tenir una gran activitat minera en ferro, coure i plata durant la primera meitat...

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Els jutjats han dictat 91 ordres d'allunyament i 68 prohibicions de comunicació a maltractadors...

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

En canvi, els estudiants de la demarcació que reben un ajut del 50% per a aquest servei pugen un...

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Una campanya a la xarxa permet que els dos animals tornin a estar junts després de tres mesos...

Enllaços recomanats: Premis cinema