Dos mesos després de la formació del govern de la Generalitat, finalment hi ha nou delegat territorial del Departament de Salut a Girona. És el doctor Miquel Carreras, que fins ara era el director de centre de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) i també s'encarregava de la direcció assistencial d'atenció primària, especialitzada i sociosanitària de l'IAS des de l'any 2006.

Carreras, que s'incorpora a la gerència del Servei Català de la Salut a la regió sanitària de Girona aquest dilluns, substitueix el doctor Josep Trias, que va deixar la delegació de Salut el 3 de març. A l'espera de trobar el relleu, fins ara ocupava el càrrec de manera provisional Teresa Lapiedra, cap de la unitat de compra i de control de gestió del CatSalut a Girona.

Miquel Carreras és Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària i Màster en Gestió Assistencial i en Medicina d'Urgències i Emergències.

Carreras ha compaginat la gestió amb l'assistència, exercint com a metge adjunt al Servei d'Urgències de l'Hospital Sant Jaume d'Olot, com a director mèdic i ocupant la Direcció del Servei d'Urgències del centre. A l'Hospital Comarcal de la Garrotxa també va exercir la coordinació de la formació continuada i recerca i del Programa de qualitat assistencial.

També ha estat professor d'afeccions medicoquirúrgiques de l'Escola Universitària de Fisioteràpia Garbí-Euses i ha col·laborat en el camp de la cooperació internacional en l'àmbit de salut en projectes a Guinea Equatorial i Camerun.

Des del 2006 és coordinador del Programa de detecció precoç de càncer de mama i, des del 2012, també del Programa de detecció precoç de càncer de colon i recte de la Regió Sanitària Girona.

El director territorial de Salut era el darrer delegat que faltava nomenar per completar la representació de la Generalitat a Girona. El nomenament de Carreras i de la nova gerent de la regió sanitària de la Catalunya Central - Marta Chandre, que també comença dilluns- completa, a més, la configuració del nou equip territorial del CatSalut.

D'altra banda, la metgesa gironina Montserrat Figuerola, que de 2004 a 2007 va ser gerent territorial de l'ICS a Girona, és des d'ahir la nova gerent territorial de l'ICS a l'àrea metropolitana sud. Nascuda a Girona l'any 1956, Figuerola és Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i especialista en medicina interna. També havia treballat al Consorci Sanitari del Baix Empordà.