Xavier Garcia (portaveu municipal d'Olot en Comú) ahir va demanar que l'equip de govern de convergents i socialistes posposi el projecte dels camps de futbol del Morrot per a temps millors. Garcia, que no es va mostrar contrari a l'activitat esportiva, va valorar que la crisi econòmica encara és viva i que no és moment -segons el seu criteri- per destinar recursos públics al futbol.

Garcia va explicar: «Hi ha coses que sí ens agraden de la proposta». Està conforme amb la gestió municipal dels camps de futbol. Va considerar: «Normalment, la gent que porta els clubs es dediquen a fer feines que no són seves, gestionar les instal·lacions, els camps...». Va valorar: «Val més que puguin dedicar tot el temps a l'activitat esportiva».

«També -va enumerar-, ens sembla bé que hagin posat una necessitat sobre la taula que és adequar aquests espais». Va considerar. «Nosaltres estaríem d'acord que als camps de futbol base s'hi han de fer coses». Va oposar:?«Pensem que no és el moment i l'acció que ha escollit l'equip de govern no ens sembla la més adient».

Garcia va posar sobre la taula els desacords d'Olot en Comú. «Els aspectes que no ens agraden i que no compartim són per una banda el cost, d'1.750.000 €». Segons ell, caldria precisar els interessos de la inversió. Va justificar: «Perquè s'ha demanat un préstec per fer la inversió». Va valorar: «Ens n'anem quasi als 2 Meur per fer 2 camps de futbol, on ara ja en tenim un». Va afegir: «No són dos camps de futbol nous, per tant la proporció i el sentit d'oportunitat són exagerats, al nostre parer».

L'altre aspecte, amb el qual Olot en Comú es va mostrar en contra és el finançament. «Una cosa -va valorar- és que tu tinguis els recursos i puguis decidir què fas amb la inversió». Va oposar: «No! En aquest cas has de demanar diners i per cert el nivell d'endeutament de l'Ajuntament no és greu, però hi ha d'altres prioritats». Segons el seu criteri, les prioritats que haurien d'anar per davant dels camps de futbol són el pla de millora del barri de Sant Miquel, la mobilitat a les Tries, la il·luminació dels carrers, la piscina municipal coberta i l'habitatge social.

Garcia va considerar que per a Olot en Comú el lloc ideal per fer camps de futbol és al sector de les Planotes. Va recordar que ja havia estat l'opció del PSC.