Ryanair es fa enrere i atura l'ERO?als treballadors de l'aeroport

L'aerolínia i els empleats obren una nova via de diàleg i creen una comissió d'estudi per arribar a un acord

04.04.2016 | 07:05

Els treballadors de l'aeroport de Girona i els directius de Ryanair enfrontats per l'ERO obren una nova via de diàleg. Així es va visualitzar ahir després de reunir-se durant hora i mitja per tractar l'expedient de regulació d'ocupació que va presentar la companyia per reduir fins a un 33% la jornada a tot el personal de terra de l'aeroport de Girona.
Minuts abans d'iniciar la trobada, va arribar una notificació del Departament de Treball on alertaven a l'empresa que l'expedient que havien previst no es pot portar a terme perquè no és aplicable per a mesures definitives com la que havien posat sobre la taula. Davant d'aquesta situació, les diverses parts van crear una comissió d'estudi per intentar arribar a un acord i es tornaran a reunir el proper 6 d'abril.
«Hem conclòs que tenim diferències sobre les jornades, però tenim un bri d'esperança», va comentar el responsable de la Federació de Transports de la UGT, Joan Muntada. No obstant això, l'advocat de la companyia ja va alertar que si no s'arriba a un acord canviaran de plantejament i modificaran l'article 41 de l'estatut de treballadors per poder aplicar directament les retallades. El passat dimecres 30 de març, la UGT de Girona amenaçava d'anar a la vaga i portar l'ERO als tribunals si Ryanair no rectificava la seva postura.
Ahir es van tornar a reunir i el sindicat va presentar un contra informe on detectaven una quinzena «d'irregularitats» de l'informe que va presentar Ryanair per justificar l'expedient de regulació d'ocupació que afecta els 25 treballadors que s'encarreguen del servei de «handling», entre d'altres els que carreguen i descarreguen les maletes dels avions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema