El conseller d´Interior es compromet a fer més controls arran del tiroteig a Figueres

Jordi Jané ho transmet a l'alcaldessa Marta Felip durant una trobada improvisada a Girona

04.04.2016 | 07:05

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, es va reunir aquest dissabte al migdia amb el conseller d'Interior, Jordi Jané, a Girona després que el cap del Departament d'Interior comparegués per donar els detalls de l'accident mortal a Pont de Molins. Va ser una trobada inesperada, per sorpresa, però la batlle va explicar que ha servit perquè el conseller es fes "una fotografia completa" del que succeeix actualment al barri de Sant Joan de la capital de l'Alt Empordà, on dijous es va produir un tiroteig sense ferits.

Encara no hi ha detinguts ni s'ha presentat cap denúncia. Felip va explicar que el conseller s'ha compromès "a reforçar els controls" a Figueres i, sobretot, en aquest barri i a demanar la col·laboració dels estaments judicials com la fiscalia o les unitats d'investigació per aturar la delinqüència. "Ara es planificarà un full de ruta i en tornarem a parlar el proper 12 d'abril", va dir Felip, quan tots els portaveus dels grups municipals de Figueres es reuniran amb Interior.

Marta Felip va insistir en el fet que el conseller d'Interior, Jordi Jané es va poder fer "una radiografia" del que succeeix actualment en aquest barri i d'altres de Figueres. "Hem exposat clarament què veiem des de la ciutat i les problemàtiques que tenim", va comentar l'alcaldessa.

Tal i com va detallar Felip, el conseller d'Interior s'ha "compromès totalment" a reforçar els controls policials i a demanar la col·laboració dels estaments judicials. "Sense l'ajuda de la fiscalia, jutjats o les unitats d'investigació no podem fer entrades a domicili i no podem actuar", va subratllar.

Situació agreujada

D'altra banda, l'alcaldessa de Figueres va destacar que ha estat una reunió breu però intensa i de la qual va sortir amb "molt bones sensacions". "Nosaltres no hem amagat res, s'ha parlat de tot clarament i amb el fets clars, hem dit el que està succeint en aquest barri aquests últims anys", va comentar la batlle. Una situació que s'ha anat agreujant els darrers temps. Només dijous va haver-hi un tiroteig, sense ferits. D'entrada, l'alcaldessa va assegurar que encara no hi ha detinguts i que no s'ha presentat cap denúncia per aquests fets.

"Ara, des d'Interior es planificarà un full de ruta i tornarem a parlar-ne el 12 d'abril", va detallar Felip. Aquell dia, tots els grups municipals de Figuers acompanyats per representats de la Guàrdia Urbana de la ciutat es desplaçaran fins a Barcelona per tractar aquesta problemàtica amb els Mossos i el Departament d'Interior de la Generalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Com si els pares passessin llista a classe
Com si els pares passessin llista a classe

Com si els pares passessin llista a classe

Una empresa gironina desenvolupa una APP que facilita la gestió de dades als docents i l'accés a...

Propotes d´oci i culturals per aquesta tarda a les comarques gironines

Propotes d´oci i culturals per aquesta tarda a les comarques gironines

Conferències, presentacions de llibres, estrenes d'exposicions i teatre

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

Un estudi de la UPC analitza l'impacte de la pujada del nivell del mar a les zones portuàries

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

Aquestes espècies són una de les més castigades a Girona, juntament amb el tritó del Montseny

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

Enllaços recomanats: Premis cinema