Un president amb les idees clares i el país al cap

Jordi Grau i Andreu Mas presenten el llibre "Puigdemont, el president @KRLS" amb la participació de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i un dels seus mentors en el món de la política, l'exconseller de Governació i expresident de la Diputació, Joan Vidal i Gayolà

04.04.2016 | 07:05
D´esquerra a dreta, Mas, Madrenas, Vidal i Gayolà -parlant- i Grau.

L

a tesi del llibre que els periodistes Jordi Ramió Grau i Andreu Mas han escrit sobre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és clara: té les idees molt clares i porta el país al cap. Una condició que els autors van subratllar durant la presentació de l'obra, ahir al migdia a la Llibreria 22, i amb la que hi van estar d'acord la successora de Puigdemont a l'alcaldia de Girona, Marta Madrenas, i l'exconseller de Governació i expresident de la Diputació, Joan Vidal i Gayolà, per a qui l'ara president va treballar.
Puigdemont, el president @KRLS (Pòrtic, 2016) es va presentar com un exercici periodístic, marcat per un volgut distanciament del seu protagonista. La seva redacció es va completar en un temps rècord de deu dies -Ramió va rebre l'encàrrec editorial a finals de gener i, després de proposar la col·laboració a Mas, van entregar la feina l'11 de febrer- i recull una cinquantena de testimonis de persones properes a l'exalcalde.
A través de les seves pàgines, els periodistes Jordi Grau Ramió -director adjunt de l'edició Girona d'El Punt Avui- i Andreu Mas -director del digital Lliureimillor.cat- ofereixen un recorregut vital de l'actual responsable de la Generalitat.
Andreu Mas va admetre que no van ensenyar el llibre a Puigdemont abans de publicar-lo "perquè ens en vam oblidar", però va afegir que "hem volgut fer un retrat periodístic amb certa distància" que obvia el fet que, en realitat, es coneixen molt bé. En el cas de Mas, va coincidir amb l'actual president a la redacció de Catalonia Today a Barcelona. Sense voler desvetllar res del contingut, el periodista va destacar el capítol final -titulat "Homer Simpson" per una reflexió del mateix Puigdemont- que conté una entrevista indirecta, amb la que volien "recollir el pensament polític del president a principis del mandat". Ramió va incidir en la voluntat periodística del treball; va recordar Carles Puigdemont com algú que a la redacció "no cridava mai, escoltava molt i, després, feia el que volia"; va remarcar episodis com el referent a la seva estada a l'internat El Collell, "que li va marcar el caràcter"; i va incidir en la seva condició de "independentista i de Convergència de primera hora".

"Vigila els taurons"
Abans, Joan Vidal i Gayolà va descriure Carles Puigdemont com "un independent dintre de CDC" i va desvelar que, quan va prendre possessió de la Presidència, el va advertir -mentre s'abraçaven i a cau d'orella-: "Vigila els taurons, els de dintre i els de fora". Per la seva banda, l'actual alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va aprofitar la seva intervenció per dir dues coses que va oblidar mencionar quan la van entrevistar per al llibre: "el seu brutal i excepcional talent per comunicar" i "que és molt bona persona".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema