Banyoles aprova l'enderroc parcial de dues cases a la finca d'El Cisne

Un ple extraordinari aprova la mesura per regularitzar l'excés de metres construïts

05.04.2016 | 07:18

L'Ajuntament de Banyoles ha aprovat l'enderroc parcial de dues de les set cases que hi ha construïdes a la finca on hi havia El Cisne, just davant de l'estany. És la solució a què s'ha arribat per regularitzar un excés de metres construïts per part del promotor -122,83 metres- que va comportar la suspensió de la llicència i l'aturada de les obres. Van ser els tècnics municipals que van detectar la irregularitat ara fa dos anys.
Ahir es va aprovar en ple extraordinari l'aprovació inicial d'una modificació del pla general d'Ordenació Urbana a aquesta finca, perquè també s'inclou la cessió forçosa d'uns 20 metres de vial al carrer de la Sardana. Els grups a l'oposició van titllar l'operació de «pedaç» i van reclamaruna major planificació en el front d'estany.
L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer (CiU), va defensar aquesta fórmula tot dient que «és la solució menys dolenta que permetrà desbloquejar aquest tema de forma definitiva», i que a més compta amb el vistiplau de la Direcció General d'Urbanisme i també de l'antiga propietat i els nous amos del conjunt residencial.
El que es va acordar és enderrocar els 122,83 metres quadrats de més que el promotor va construir de forma il·legal, sobrepassant la llicència d'obres de l'Ajuntament. Concretament, el que es farà serà tirar a terra una part de dalt de la sisena casa mentre que la setena només mantindrà la planta baixa (37 metres quadrats) i les altres cinc quedaran com estan actualment. La legalització també comporta la cessió forçosa per part de la propietat d'uns 20 metres de vial del carrer de la Sardana que dóna just a la setena casa i que també fa cantonada amb el passeig Darder. Això obligarà a tirar a terra un tancat de ferro que hi ha actualment alhora que la propietat haurà de restaurar també el pas a tocar del rec de Guèmol.
Aquestes modificacions són les que ahir es van aprovar de forma inicial del Pla General d'Ordenació Urbana, que van tirar endavant amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU) i l'abstenció de Junts per Banyoles-ERC-AM i la CUP. ICV hi va votar en contra.

Una requalificació polèmica
La construcció de les set cases adossades es va fer després d'una modificació de la normativa d'usos de la zona, que preveia espais comercials -i no habitatges- als baixos de les construccions. Aquest canvi d'usos va ser molt criticat per l'oposició en la campanya electoral del 2011 i també es va obrir un debat sobre el model arquitectònic i urbanístic del front d'estany.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema