Una brigada gironina al camp d´Idomeni

Un grup de voluntaris viatja a Grècia per cooperar amb les entitats coincidint amb l'inici de les expulsions de refugiats

06.04.2016 | 07:12

Han marxat a Idomeni el dia que entra en vigor l´acord entre la Unió Europea i Turquia per expulsar i «reubicar» els milers de refugiats de l´Orient Mitjà que fa temps que malviuen en camps d´arreu d´Europa. Ells són RefuGIs, un grup de voluntàris i voluntàries del Gironès, i ahir van iniciar una expedició per arribar fins al diminut poblet de la frontera entre Grècia i Macedònia amb una de les àrees de refugiats més grans de la zona euro.

A Idomeni hi van coordinats amb les organitzacions que fa setmanes treballen sobre el terreny per millorar les pèssimes condicions de vida d´unes persones que properament preveuen ser traslladades a Turquia, la major part d´elles probablement per quedar-s´hi fruit d´un pacte bilateral que restringeix fortament la reentrada de refugiats a països europeus.

De moment, però, les ONG i autoritats locals asseguren que a llocs com Idomeni hi falten moltíssimes mans. I aquí és on entra la brigada de RefuGIs: asseguren en un comunicat que ajudaran allà on calgui, ja sigui per col·laborar en tasques de cuina, infermeria, compra i repartiment de material o el suport a les tendes on els infants (sens dubte els grans perjudicats d´aquesta crisi) fan les seves activitats.

El treball que farà allà la brigada de voluntaris i voluntàries del Gironès és la punta de l´iceberg d´una iniciativa popular de suport als refugiats que fa temps que està activa, principalment a través de l´enviament de material.

Segons expliquen, «durant algunes setmanes vam estar recollint material, que ja vam enviar cap allà». La bona resposta de la gent a la crida va animar l´entitat a seguir recollint, però canviant d´estratègia per fer-la més efectiva. «Les necessiats del camp són molt canviants i és difícil fer una previsió explícita del que es necessita. És per aquest motiu que resulta molt més funcional disposar de diners per poder comprar directament el mateiral a cada moment: menjar, llenya, guants, botes, ampolles d´aigua, etc.».

Per aquest motiu van decidir crear una pàgina de micomecenatge «per poder finançar la compra de subministres necessaris sobre el terreny». A través de la plataforma de crowdfunding Fundracr i sota el títol «Girona pels Refugiats», els voluntaris ja porten més de 1.500 euros recollits, uns diners que es gastaran íntegrament en els refugiats, ja que els voluntaris que s´han desplaçat a Idomeni s´han pagat viatge i despesa de les seves butxaques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Cremen dos contenidors en una nit a Sant Joan les Fonts

Cremen dos contenidors en una nit a Sant Joan les Fonts

Un camió de bombers va travessar Sant Joan les Fonts a les 8 del matí. El vehicle es va dirigir a...

El projecte del Club Natació Olot torna a quedar descartat

El projecte del Club Natació Olot torna a quedar descartat

1.187 socis van votar que sí, però 807 van votar que no i no es va arribar al percentatge mínim

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

Salut i Girona preveuen tractar la ubicació del nou Trueta abans d´un mes

Salut i Girona preveuen tractar la ubicació del nou Trueta abans d´un mes

El Departament i el consistori es reuniran en les properes setmanes per parlar dels terrenys que...

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

El gestor es va quedar un pis i un local d'una veïna d'Olot fent-li creure que firmava un aval de...

Enllaços recomanats: Premis cinema