El relat en primera persona de l'experiència d'autosuperació de la Noe Gaya, no va deixar indiferent a les prop de 200 persones que van omplir la platea del Teatre del Casino Llagosterenc. La protagonista d'aquesta història és la Noe, una noia de l'Espluga de Francolí, que l'any 2000 va patir un greu accident de cotxe que li va provocar una paràlisi gairebé total. Les seves ganes de viure i de tirar endavant l'han portat a escriure El camí de la Papallona, amb la voluntat d'ajudar d'altres persones que passen per situacions difícils i sobretot, per fer-nos veure que cal relativitzar els problemes i ser feliços davant la vida. L'acte, conduit per la llagosterenca Encarnita González, va comptar amb la participació de la Raquel Castillo (filla de l'Encarnita) que va explicar la seva experiència personal i com la Noe l'ha ajudat a seguir endavant tot i les adversitats per superar un càncer.

L'actriu i presentadora Txe Arana, va participar-hi, posant veu a la Noe, acompanyada dels seus pares i un amic de la família. El Grup Excursionista Bell Bell-Matí, Dones d'Arreu i Llagostera en Flor es van implicar en la presentació i la divulgació de la història de superació de la Noe i li van fer entrega de diversos regals. En l'acte es van projectat dos audiovisuals dedicats a la Noe i es va presentar l'aplicació Up Stone, una app gratuïta disponible per a IOS i Android que permet seguir l'actualitat de la Noe i geolocalitzar les més de 6.000 pedres viatgeres pintades per la Noe que excursionistes, corredors i escaladors han repartit per tot el món. El camí de la Papallona, (editorial Stendhal), pot comprar-se a la llibreria Sureda i també online des de la web stendhalbooks.com.

Parquet reparat al pavelló

Per altra banda, l'Ajuntament de Llagostera va reparar el parquet del Pavelló Municipal d'Esports Josep Mir. Aquesta actuació s'emmarca dins les millores i manteniment d'aquest equipament, que acaba de fer 25 anys.

La reparació del parquet ha consistit en la seva restauració mitjançant la vibració i l'aplicació d'un vernís així com el marcatge de les pistes de futbol sala, handbol, bàsquet, voleibol i patinatge" tal i com ha explicat el regidor d'Esport Jesús Malagon.

L'actuació ha tingut un cost de 13.037,60 euros. El regidor d'Esports Jesús Malagon, també va explicar que «properament hi ha previst pintar les parts metàl·liques de la façana exterior i reparar diversos elements, com ara les cistelles de bàsquet».

Aquestes actuacions, pressupostades en 17.000 euros, s'emmarquen dins del procés participatiu d'elaboració del pressupost municipal que va iniciar-se el passat mes de novembre i va culminar amb una votació on els veïns van decidir destinar 40.000 euros del pressupost, a millorar les instal·lacions del pavelló Josep Mir i ajudar emprenedors.