Cassà de la Selva utilitzarà pinso anticonceptiu per frenar les plagues de coloms que afecten el municipi. El consistori preveu fer les primeres proves a partir de l'estiu, tal i com va informar l'alcalde del municipi, Martí Vallès (ERC), que va explicar que «així com passa en molts altres llocs, en algunes zones de Cassà també tenim problemes amb la superpoblació de coloms, que embruten algunes zones del municipi».

Segons el batlle, «ja hem intentat altres mesures com ara la captura de coloms, però no en fem prou». Per aquest motiu, l'Ajuntament ha decidit provar un mètode alternatiu que altres municipis catalans, com?Barcelona, ja han començat a aplicar en fase de proves.

Vallès va explicar que van pensar en aquesta alternativa arran de la presentació del pinso anticonceptiu a la Fira Municipalia de Lleida. En aquest certàmen dedicat als serveis urbans, l'equip de Govern hi va veure l'oportunitat de reduïr la problemàtica dels coloms amb un sistema a priori efectiu que evita l'eliminació física de les aus. En el cas de Barcelona, per exemple, la prova pilot consisteix en donar grans de blat de moro amb un agent químic anomenat nicabazina, capaç de frenar la creació d'ous. Vallès explica que «amb aquest pinso la reproducció es redueix periòdicament un 60 o 70%».

Per altra banda, l'Ajuntament de Cassà substitueix aquesta setmana un total de 123 òptiques incandescents per òptiques LED a tres cruïlles de semàfors entre la carretera Marina i Provincial. Amb aquest canvi es preveu que el consum mig passi de 70 a 12 W cosa que suposarà una reducció del 83% del cost. L'estalvi previst és de 8.000 euros anuals.

Aquesta actuació forma part del «Pla especial d'inversions sostenibles» i el projecte s'ha adjudicat per 14.300 euros amb una subvenció del 90% de la Diputació de Girona.

Les cruïlles on s'estan fent les substitucions són el carrer Marina amb el carrer Puigcogul, el carrer Marina amb el passeig Vilaret i la carretera Provincial amb el carrer Antoni Gaudí. Les obres s'estan duent a terme aquesta setmana.

Cinc anys de piscina

La piscina coberta de Cassà de la Selva celebra durant la primera setmana d'abril el cinquè aniversari amb un mes de matrícula gratuïta i una programació d'actes extraordinaris oberts a tots els ciutadans.

El nombre d'abonats de la piscina coberta ha anat creixent durant els darrers dos anys fins a situar-se a dia d'avui a 1.180 usuaris. En el moment que l'Ajuntament va assumir la gestió directa de la instal·lació hi havia 761 abonats. Aquest creixement ha obligat a instal·lar un mòdul addicional on s'hi faran les activitats dirigides ja que la sala prevista per això ha quedat petita.

Pel que fa a les activitats extraordinàries de celebració del cinquè aniversari,dissabte passat hi va haver una caminada i una màster class d'aiguagym amb entrada gratuïta. Durant la resta de dies de la setmana vinent hi està havent cada matí jornada de portes obertes amb entrada també gratuïta. El demà, dijous i divendres s'organitzen activitats dirigides a l'aire lliure i el divendres a les 22 hores tindrà lloc la popular sessió de zumba nocturna al Pavelló Triple. El dissabte 9 d'abril hi haurà una sortida a córrer a les Gavarres amb acompanyament de monitors. La regidora d'Esports Txell Rabionet explica que «l'aniversari de la piscina coberta és una oportunitat per mostrar la instal·lació a tots els cassanencs i sentir-nos orgullosos de disposar d'aquest espai que també atreu a gent de molts pobles veïns».