Les places d'alts càrrecs dels organismes autònoms i dels ens dependents de la Diputació de Girona es trauran a concurs. Aquest va ser el missatge del president de la corporació, Pere Vila (CDC), al ple de cartipàs del juliol i al ple ordinari de l'octubre. Vila va anunciar que la institució faria processos oberts per a les places d'alts càrrecs per evitar, d'aquesta manera, els nomenaments a dit. Ara bé, la mesura inclourà una excepció. La Diputació no traurà a concurs el càrrec de director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que ocupa Ramon Ramos.

La corporació ha justificat que la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local de l'Estat (ARSAL) -publicada el 30 de desembre del 2013- permet que el personal directiu es pugui quedar al mateix càrrec. Es tracta de l'article 32 bis de l'ARSAL, que dictamina: «El nomenament del personal directiu [...] s'ha d'efectuar d'acord amb criteris de competència professional i experiència entre funcionaris de carrera [...] llevat que el reglament orgànic corresponent permeti que [...] el seu titular no reuneixi l'esmentada condició». Així mateix, l'última versió del reglament orgànic de la Diputació de Girona -publicada el 7 de desembre del 2015- dicta que «es podrà nomenar personal directiu que no tingui la condició de funcionari».

Aplicant aquesta excepció, la corporació permetrà que Ramos continuï al capdavant del Patronat de Turisme amb un sou de 84.000 euros anuals bruts (el salari més elevat de tots els alts càrrecs dels organismes autònoms i els ens dependents de la institució). Ramos (CDC) va ser president del Patronat de Turisme entre el 2003 i el 2007, quan Carles Páramo (CDC) liderava la Diputació. L'agost del 2011, després del retorn de CiU al govern de la corporació, Ramos va ser nomenat director del Patronat de Turisme. Una plaça que encara manté.

Pel que fa als altres alts càrrecs que ja estan assignats, els motius són diferents del cas de Ramos. El gerent del Consorci de la Costa Brava, Xavier Tristán, assumeix la funció des de l'abril del 2015, després de passar un procés de selecció. El director general de Sumar, Estanis Vayreda, ocupa el càrrec des de la constitució de l'entitat el 2008 (quan a la Diputació governaven ERC i el PSC), mentre que el gerent del Consorci d'Arts Escèniques, Jaume Saderra, és personal de l'Ajuntament de Salt.

En canvi, les places d'alts càrrecs que sortiran a concurs són els càrrecs de direcció i/o de gerència de Dipsalut, de Xaloc, de la Casa de Cultura de Girona, del Consorci Vies Verdes, de Semega i del Conservatori de Música Isaac Albéniz. De moment la corporació ha començat el procés per a gerent de Dipsalut. La resta es faran consecutivament.