Un creixement exponencial del nombre de ruscs significa cada vegada més vespes asiàtiques en un territori cada vegada més extens. Tot i que el 90% de vegades els ruscs són a dalt de tot dels arbres i les vespes solen habitar en zones boscoses, sembla inevitable que aquest insecte depredador d'abelles cada cop estarà més a prop de les persones.

Així almenys ho veuen tant els Agents Rurals com els apicultors, dos col·lectius que coneixen de primera mà les doloroses molèsties que aquest insecte pot provocar en els humans. «La seva picada no és més forta que la d'una vespa comuna, però està clar que per una qüestió de població, com més vespes hi hagin més probabilitats hi haurà que piquin la gent», va explicar Dalmases.

Segons el president dels Apicultors Gironins Associats, Àngel Noguer, «la vespa velutina és més grossa que una vespa comuna i que una abella, per tant té més verí, així que la picada pot ser una mica més forta que habitualment». Noguer també va explicar que, tot i que no és freqüent veure nius en zones urbanes, «no és improbable que cada cop en veiem més entre nosaltres».