El grup de la CUP de la Diputació de Girona va criticar ahir que la corporació hagi descartat treure a concurs la plaça de director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que ocupa Ramon Ramos. Després de la informació avançada per Diari de Girona, la formació va demanar al president de la corporació, Pere Vila, «que expliqui quins són els motius que justifiquen no incloure criteris de competència professional i experiència a l'hora de nomenar el personal directiu del Patronat». El partit, que va ser l'únic grup de la Diputació que va enviar un comunicat sobre la notícia de Ramos, va afegir que li havia «desagradat» aquesta informació.

La CUP va recordar que tant Vila com el portaveu de l'equip de govern de CiU, Albert Piñeira, havien afirmat públicament que la selecció del personal directiu de la corporació, juntament amb els dels organismes autònoms i els ens dependents, es faria «seguint els criteris de convocatòria pública, lliure concurrència, publicitat, professionalitat, mèrit i capacitat i criteris d'idoneïtat». De la mateixa manera, el diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, va explicar ahir que al darrer Consell Rector del Patronat de Turisme -celebrat la setmana passada- va ser l'únic membre del Consell que es va abstenir en el punt que es proposava nomenar Ramos com a representant del Patronat al Consell de Direcció de l'Agència Catalana de Turisme per quatre anys.

Davant el fet que la plaça de directiu que ocupa Ramos al Patronat de Turisme no sortirà a concurs, Salellas va assegurar: «No entenem per què en el cas de Ramos la Diputació ha fet aquesta excepció». Salellas va destacar que «decisions com aquestes no ajuden a crear confiança i transparència de les institucions públiques cap a la ciutadania», tenint en compte que en el cas de Ramos «l'excepció es fa amb una persona propera al partit» de l'equip de govern de la corporació.