Els bombers van trobar el cos de Llorenç Comas de 65 anys i veí d'Olot ahir a 1/4 de quatre de la tarda. Vivia al Pla de Dalt i era originari de Riudaura. Feia poc que estava jubilat i li agradava anar al bosc. El van localitzar al lloc denominat com a Clot de l'Infern, prop del torrent del riu Brugent. És un lloc alt de la muntanya de la Salut, voltat de precipicis. La hipòtesi és que hauria caigut d'un barranc de 30 metres.

La localització va tenir lloc poc després del final d'una pluja persistent que va durar tot el matí. Va ser trobat per un dels grups pedestres formats per bombers i per voluntaris que havien rastrejat la zona durant el matí d'ahir i la nit del dilluns, dia 4 d'abril.

Poc després de la localització el cos va ser elevat per un helicòpter i traslladat al camp de futbol d'Hostalets d'en Bas, on van tenir lloc els tràmits judicials i va ser recollit pel furgó funerari.

Va ser el lamentable final d'una cerca iniciada abans-d'ahir a 2/4 de 8 del vespre, quan l'avís de la seva dona va activar els grups d'emergències. Llorenç Coma havia sortit de casa seva a les dues del migdia amb la intenció d'anar a la muntanya a cercar -segons van explicar voluntaris- una flor remeiera coneguda com a dent d'os. També n'hi havia que apuntaven la possibilitat que hagués anat a buscar múrgoles. En tot cas es coneixa molt bé la zona on anava.

Havia de tornar per recollir la seva dona a les cinc de la tarda, però no ho va fer. El seu fill el va anar a buscar i va localitzar el seu vehicle, una Citroën Berlingo, al coll d'Uria, al quilòmetre 44,5 de la C-153.

Amics i familiars el van buscar, però en veure que no el trobaven van avisar els Mossos d'Esquadra, els quals -per la seva part- van activar l'alarma d'emergències. És a dir, van avisar els Bombers i els serveis d'emergències mèdiques.

En un priment moment, la cerca va centrar-se a l'aparcament del Coll d'Uria, a la meitat de la carretera de la Salut. És un aparcament petit que en poca estona va quedar ple dels vehicles d'emergències i dels voluntaris. S'hi van repartir 7 unitats de bombers, 4 de Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies d'emergències mèdiques.

També hi havia jugadors de futbol del Club Poliesportiu Santa Pau, joves de l'equip de muntanya Batec Garrotxí (dues entitats amigues de la família), membres del GECA de Sant Esteve d'en Bas i d'altres.

A les 10 de la nit una unitat del grup caní es va afegir a la cerca. Tot i això, durant la nit no van poder fer una cerca precisa i es van haver de limitar a la zona propera al lloc on havien localitzat el cotxe.

A primera hora del matí d'ahir van tornar a la feina. Primer van adequar un centre d'operacions al pavelló poliesportiu de Sant Esteve d'en Bas. Des d'aquest lloc, sortien furgonetes amb grups formats per bombers i per voluntaris que després s'escampaven per la muntanya. A primera hora del matí, entre voluntaris i equips d'emergències una cinquantena de persones treballaven en un radi d'un quilòmetre centrat al coll d'Uria. També hi havia persones de la zona i coneixedores dels llocs on creixen les herbes remeieres i les múrgoles. Els bombers van indicar que tenien constància de grups de persones que buscaven pel seu compte.

En un primer moment van buscar per les vores dels camins i després per les bardisses. Entre d'altres llocs van pentinar les zones de la Punta Filosa, la Feixassa i can Roca. La hipòtesi d'alguns dels cercadors era que havien de buscar muntanya amunt, perquè -segons el seu criteri- les herbes remeieres creixen a partir dels 800 metres.

A mig matí, la pluja persistent i continuada i la boira eren un obstacle més per als grups de no més de 10 persones que s'endinsaven al bosc protegides per impermeables i botes d'aigua. La pluja també impedia la feina de l'helicòpter. La cerca des de l'aire sol ser molt efectiva, perquè permet detectar coses que des del terra són quasi impossibles de veure.

Uns voluntaris explicaven que segons el seu criteri Comas no s'havia perdut, perquè el consideraven un persona conèixedora del bosc. També consideraven que l'hora de la pèrdua de contacte -les dues del migdia- era poc propícia per una desorientació.

Els grups de cerca estaven en contacte permanent amb el centre d'operacions del pavelló de la Vall d'en Bas. En aquest lloc, els responsables de la cerca tenien un gran mapa estès i es mantenien en contacte amb els cercadors per tal de fer més efectiva la feina i evitar que se solapessin. Al voltant de les dues de la tarda, la part del pavelló que centralitzava la cerca estava plena de bombers, de voluntaris i de mossos d'esquadra. En aquest lloc, repartien aliments i aigua entre la gent que treballava.

Un cop van haver estructurat la cerca al mapa, van repartir els voluntaris en grups dirigits per bombers. També van sortir membres de la Creu Roja i mossos d'esquadra. En aquell moment, la pluja que havia molestat tot el matí va parar. Una hora i un quart després, un dels grups va avisar que havien localitzat el cos.