La vulneració dels drets de les persones immigrades a Olot va crear desacord al ple de la ciutat i va ser el motiu, pel qual el grup d'ERC es va abstenir en la moció de la CUP per a la lliure circulació de les persones i per la protecció dels drets fonamentals. La moció va ser aprovada pels grups de CiU, PSC, i la CUP. En canvi ERC es va abstenir per estar en desacord amb l'apartat que diu: «Denúncia de la vulneració dels drets humans, socials, civils i polítics a les persones que són migrades que viuen a la nostra ciutat».

«Nosaltres considerem que pot haver-hi algun cas petit, però no com a norma general», va argumentar Clara Casanovas (ERC). Va afirmar: «Poden ser els seus parents que estan en el seu país d'origen o poden estar a Grècia, però no els que viuen aquí».

Mireia Treserras (CUP) va precisar: «És realitzar accions de sensibilització i denúncia per ajudar les persones que pateixen vulneracions». De lluny Clara Casanovas va dir: «Aquí a Olot no passa!». Tresserras va contestar: «Aquí a Olot no passa?». Va afirmar: «És clar, que passa».