Un fals inspector ahir va entrar en un comerç d'Olot. Va demanar al responsable de l'establiment si estava en disposició de dos llibres de legislació comercial de -segons ell- possessió obligatòria.

El botiguer li va respondre que no tenia idea de l'obligació de tenir els llibres titulats: «Legislació Social» i «Textos legales para industrias i comercios». L'estafador el va convèncer de l'obligació d'estar en disposició dels llibres per una altra inspecció i que no tenir-los comportava una sanció.

El responsable de l'establiment li va comprar els llibres pel preu de 50 €. Segons va explicar ahir Ignasi López (cap de la Policia Municipal d'Olot), es tracta d'un home d'edat que vesteix bé, però sense exagerar.

López va indicar que sí algú es troba amb el fals inspector cal que truqui la Policia o que si pot prengui el número de la matricula. La Policia tenia constància de la venda fraudulenta de llibres de lleis a localitats de la Garrotxa, però fins ara no se n'havien detectat a Olot.

El cap de la Policia Municipal ha expressat la necessitat de denunciar aquestes accions tipificades d'estafes lleus al Codi Penal i penalitzades amb 400 € de multa. Va considerar que la gent necessita els 50 € per altres coses que no siguin donar-los a un estafador.