La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Olot d'avui aprovarà la contractació del sistema de vot electrònic dels processos participatius. Segons ha explicat Núria Fité (regidora de Participació), «serà un instrument destinat a garantir que hi hagi un vot per persona». El procés estarà basat a dotar cada denominació del cens electoral d'un codi.

Els signes personals serviran per accedir a la plataforma informàtica des d'on els olotins podran votar de manera lliure i anònima. També hi haurà un vot presencial per a les persones que no tinguin habilitats informàtiques. «No serà la típica votació de butlleta i urna» ha apuntat Fité. Les persones que no puguin votar en línia podran anar a l'Ajuntament o a d'altres llocs, on hi haurà una persona amb un ordinador que els facilitarà un vot correcte i anònim.

La previsió és que el sistema de vot electrònic s'usi en les consultes del procés participatiu del Firal i la del Correbou. El procés participatiu del Firal va començar al febrer i s'acabarà a la tardor. Al final, els olotins hauran pogut escollir entre tres projectes urbanísitics. Els tres projectes hauran estat fets en base a les condicions extretes de les reunions veïnals que s'acaben al maig. A partir de les Festes del Tura, els olotins tindran imatges i informació de les tres idees de Firal que després podran votar.

Més senzilla serà la consulta del Correbou, prevista per a abans del 21 de juny. Els votants hauran de decidir si volen el Correbou o si no el volem.

En tot cas Olot ja tindrà el sistema electrònic per consultar la ciutadania el que es vulgui.