Vigili si rep un correu electrònic que aparentment prové de l'Agència Tributària. Si li demanen el número de compte o de la targeta de crèdit, és un engany. No s'ha de contestar. Els?Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil alerten des de fa uns dies d'aquests falsos correus a través de les xarxes socials.

Des d'ahir ja es pot fer la declaració a través del portal de l'Agència i els cossos policials avisen de l'arribada d'aquest engany fet a través del phishing. Aquest frau consisteix bàsicament en el fet que una persona rep un correu electrònic i en clicar en un enllaç se'l deriva a una pàgina web on es demanen dades personals: nom, telèfon, número de targeta i fins i tot el PIN. Els criminals, per aconseguir que la persona cliqui, ho disfressen de tal manera que a la víctima se li diu que de la declaració de l'any passat rebrà al seu favor uns diners però clar abans cal que doni dades personals. Els cossos policials estan atents i mostra d'això és que ho van difonent a través de les seves xarxes socials.

Els Mossos d'Esquadra (@mossoscat) ahir feien un tuit sobre el tema en el qual es podia llegir «Vigileu! Ha començat la campanya de la renda i circula aquest correu fals de l'Agència Tributària #phishing». I la Policia Nacional (@policia) per la seva banda també a través de la mateixa xarxa social destacava «Ja està aquí!#Renda2015 Però ull, els ciberdolents estan al cas. No piquis: phishing» i enllaçava amb el seu perfil de Facebook on explica els correus amb els quals la gent es pot trobar i que són falsos. La Guàrdia Civil (@guardiacivil) també en la mateixa línia va tuitejar «Comença la campanya #Renda2015 i torna el #phishing de la falsa devolució. Un correu demanant el teu compte? #No piquis».

Des de la mateixa Agència Tributària alerten d'aquest tipus d'estafes i en el seu web assegura que des de l'ens mai demanen per correu electrònic informació confidencial, econòmica o personal, ni números de compte ni números de targeta. I afegeixen que sempre els enviaments dels correus falsos són sobre el retorn d'impostos ?inexistents. Demanen als contribuents que no facin clic a arxius adjunts sospitosos, entre d'altres.