Els tractors i vehicles amb maquinària agrícola podran circular per la carretera N-260 i creuar el túnel de Collabós, que uneix Sant Joan de les Abadesses amb la Vall de Bianya. Segons va informar l'organització agrària JARC-COAG, està previst que la mesura entri en vigor a partir del mes que ve. Els tractors podran passar per aquest túnel tres vegades al dia: un a les set del matí, l'altre a les tres de la tarda i un últim de tornada a les vuit del vespre.

Aquesta iniciativa es va acordar durant la reunió que ahir membres del sindicat agrari van mantenir a Girona amb responsables del Ministeri de Foment (propietària de la N-260) i també amb representants del Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra, segons va informar JARC en un comunicat.

Tal i com va explicar el president de l'organització agrària a Girona, Joaquim Suñer, «ara s'hauran d'acabar d'acordar les hores de pas amb els agricultors del territori», uns 70 o 80 aproximadament.

Segons Suñer, el pas de tractors i maquinària es farà mitjançant combois encapçalats per un vehicle de Foment durant les hores convingudes. En aquest sentit, l'horari de tornada es podrà modificar en funció del temps de collita (per exemple allargar-la fins a les 21 o 22 hores a l'estiu).

JARC destaca que el pas de tractors per l'interior del túnel permetrà estalviar mitja hora de trajecte als agricultors, que no hauran de desviar-se per la collada de Capsacosta. A més, segons asseguren, permetrà millorar també el trànsit de turismes que passen per aquesta collada.