Els albergs de les comarques gironines són els més sol·licitats per a les colònies del programa «L'estiu és teu!». El director general de l'Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, va presidir ahir al matí el sorteig públic per adjudicar les 8.124 places que s'ofereixen d'aquest programa de lleure estiuenc, dirigit a infants i joves de 5 a 16 anys. El número escollit a l'atzar, mitjançant el bombo de Loteria de Catalunya, ha estat el 1.989.

A partir d'avui, les persones que s'hagin preinscrit al programa podran consultar el web www.estiuesteu.cat per conèixer l'estat de la seva petició.

A la demarcació de Girona el nombre de preinscripcions ha estat de 2.365, seguida de Tarragona amb 1.287; Barcelona, amb 797; Lleida, amb 390; i Terres de l'Ebre, amb 299. Concretament, els albergs amb més sol·licituds de places han estat el de l'Escala (1.288), Coma-ruga (721), La Molina (408), l'Espluga de Francolí (295) i Canyamars (284).

Finalment, el període més demanat ha estat el mes de juliol (4.673 preinscripcions), seguit de l'agost (283) i setembre (182). El programa «L'estiu és teu!» ofereix estades de fins a dues setmanes a infants i joves de 5 a 16 anys a la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya. Les modalitats d'estades a escollir són: música (14 estils i 22 instruments a triar), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives (futbol, bàsquet, handbol), multiesportives (20 modalitats), combinat d'anglès i multiesportives, combinat d'anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cinema, natura, excursionisme i descoberta de Barcelona.

El número del sorteig serà el de referència per iniciar les adjudicacions de les places, en un ordre correlativament ascendent. Les persones que no hagin obtingut plaça o que no s'hagin preinscrit al programa podran autoadjudicar-se de manera directa les places encara disponibles des del portal de preinscripcions a partir del 20 d'abril.