L'Associació de Famílies Acollidores de Girona celebrarà diumenge a Banyoles la quarta Jornada d'acolliment familiar de les comarques gironines, que girarà al voltant del vincle afectiu.

Els objectius d'aquesta trobada són donar a conèixer la feina de les famílies acollidores i conscienciar la població perquè n'hi hagi més. L'associació organitzadora és una entitat sense ànim de lucre de famílies que acullen infants en situació de risc, tutelats per la Generalitat. L'Ajuntament de Banyoles, l'Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció, el Consorci de Benestar Social del Ripollès, el Concorci d'Acció Social del Gironès, AD' Iniciatives Socials i la Fundació Infància i Família col·laboren en la jornada.

A les 10 del matí de diumenge, la doctora Marta Sadurní, del Laboratori del vincle afectiu i Desenvolupament humà de la UdG, impartirà la conferència «Famílies que ajuden famílies». Posteriorment, es realitzarà un col·loqui entre el públic assistent i tècnics vinculats a l'acolliment familiar. Les activitats s'han allargat tota la setmana i durant l'abril es pot veure l'exposició «Acolliment familiar: tu pots canviar la vida d'un infant» a la sala d'actes de l'Ajuntament.